Celler Entrebosc

Oli i vi de producció ecològica

El Celler Entrebosc és un petit i jove celler de Castellfollit del Boix. A la finca del Mas Pubill, que com ells mateixos descriuen, “es troba en un espai privilegiat, envoltat de natura, enclotada a la vall de Grevalosa i amb la riera dansant al costat. És una finca amb identitat pròpia, una història fascinant i amb una llarga tradició vitivinícola”.

Una finca apartada, isolada, poc coneguda, i fins fa poc temps una mica abandonada. Però l’Enric Forn i el seu pare, Joan, han decidit donar-hi la volta, amb un projecte ambiciós. Ara el Mas Pubill està impecablement restaurat i és un lloc idoni per celebrar-hi tota mena d’esdeveniments. S’hi conreua oliveres i especialment, però, recuperant la tradició de la vinya.

Entre els boscos es poden anar descobrint restes que ens transporten a un passat amb una intensa activitat: terrasses, cups, tines i fins i tot un molí d’aigua.

Celler Entrebosc

Ara a les vinyes hi torna a haver moviment, però amb moderació, que és el que recomanen els metges. Un cultiu respectuós amb el medi. Amb una vinya antiga de sumoll i d’altres plantades de nou amb picapoll blanc, mandó, i cabernet franc. Entrebosc en fa quatre vins: el Mas d’en Boix, el Mas Pubill, l’Entrebosc negre i l’Entrebosc blanc. Tots quatre amb edicions limitades, amb ampolles numerades.

Amb moderació però amb determinació. Un equip petit però amb ganes de fer grans coses: a l’Enric, que porta les vinyes, l’acompanyen la Carlota, encarregada del marqueting, el Toni Sàmchez, enòleg, i en Josep Pelegrin, sommelier.

A més de vi, també hi elaboren oli extra verge, de la varietat Corbella. Estant al poble que estan, també cultiven mongeta de Castellfollit.

L’enoturisme del celler Entrebosc

Al Mas Pubill hi trobem tots els ingredients per fer-ne un destí turístic molt atractiu. Un espai natural que convida a la desconnexió, elements patrimonials lligats a la viticultura, una masia ben restaurada i un equip jove que en té cura, amb la voluntat d’explicar el seu territori amb uns productes de gran qualitat.

Castellfollit del Boix 08255 Barcelona ES
Com arribar-hi