Collbaix – Celler El Molí

Amor a la terra i respecte a la tradició

Sortint de Manresa en direcció Calaf, per l’eix transversal, passant a tocar del Collbaix, es pot veure un molí d’aspes. Aquest petit molí, que serveix per a bombejar aigua, dóna nom a la finca Collbaix Celler el Molí. Una ‘aventura’ a quatre mans: les de l’empresari Sebastià Catllà, propietari de la finca, i Josep Maria Claret, viticultor, que gestiona el projecte.

A Collbaix Celler el Molí fan principalment vi, de les seves vinyes. Però també oli, de les seves oliveres. I a les seves instal·lacions s’hi fan també els vins d’altres vinyaires sense celler.

Collbaix - Celler El Molí

Vins singulars

A principis del 2021, Collbaix Celler el Molí ha presentat dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals.

Aquesta nova línia de vins Raw ve a completar la gamma de vins que oferia fins ara Collbaix Celler el Molí. Els més populars són sens dubte els de la gamma Sagal (blanc, negre i rosat).

El 2020, van incorporar l’Oest de Collbaix, un vi que té el certificat  V-Label, de manera que es considera Producte Vegà. Aquest vi s’elabora amb el raïm d’una finca de 13 hectàrees d’Aguilar de Segarra. L’acord amb el propietari d’aquesta finca ha suposat per Collbaix Celler el Molí un salt important en el volum de producció.

A mig camí entre el vi jove que és el Sagal i els vins de reserva, tenen La Llobeta i el Rector de Ventallola. Tots dos amb diferents cupatges de cabernet franc, merlot i cabernet sauvignon, amb uns mesos en bótes de roure.

En la gamma alta tenen els Singulars. Uns vins monovarietals: el blanc amb macabeu i el negre amb Cabernet Sauvignon.

A part, també tenen els Collbaix Singular d’Àmfora, un negre i un blanc, en produccions molt limitades. Del Singular Àmfora Negre del 2016 en van fer 900 ampolles. Del Singular Àmfora Blanc del 2015, 200 ampolles. Uns vins fets amb molta cura, amb una selecció dels millors raïms, ja a la vinya, i una selecció posterior manual dels grans.

Vins ecològics i biodinàmics

Collbaix Celler el Molí es dedica a la producció de vins i olis ecològics, des de l’any 2006, moment en què es va iniciar el procés de reconversió a la producció ecològica certificada de tots els cultius de vinya i oliveres. Va ser el primer celler ecològic de la DO Pla de Bages.

Visites enoturístiques

Situat a la falda del Collbaix, amb una bona orientació a la muntanya de Montserrat, el Celler el Molí és un dels punts més atractius dels que formen a Ruta del vi de la DO del Pla de Bages.

A part de gaudir dels paisatges idíl·lics, les visites enoturístiques són una bona manera de conèixer l’univers de Collbaix….

Wine Bar i botiga

A més, els dissabtes i diumenges al migdia, de 12:00 h a 15:00 h, també es pot prendre una copa de vi, a l’espai de Wine Bar. Cal reserva prèvia.

Tenen botiga virtual i botiga presencial. De dilluns a dissabte, a la botiga del celler, es poden comprar tots els vins de la gamma Collbaix.