El molí de l’Alzina
Una de les formatgeries artesanes més antigues de Catalunya
El Molí de l’Alzina de Cantonigròs (Osona) és una de les formatgeries artesanes més antigues de Catalunya. Els primers formatges d’El Molí de l’Alzina –que van prendre el nom de la masia on va tenir el primer obrador– van sortir el 1978, inicialment amb una producció petita de formatges de vaca. L’any 1992 va construir una nova formatgeria, a pocs metres de la mateixa masia, per millorar i adaptar l’elaboració de productes i l’eficiència sanitària.
Actualment, El Molí de l’Alzina produeix de dos a tres mil formatges de vaca, ovella i cabra setmanals, a més de desnatats i matons. Els productes es distribueixen a les comarques de les províncies de Barcelona i Girona, Andorra i als Estats Units.
El procés d’elaboració dels productes d’El Molí de l’Alzina combina l’elaboració artesana amb la tècnica de la indústria moderna i compleix les garanties sanitàries. La llet la produeixen les vaques, ovelles i cabres alimentades amb la pastura de la zona del Collsacabra que permet obtenir un formatge uniforme i gustós.
PRODUCTES
- Formatge de vaca
- Formatge de vaca amb pebre
- Formatge de vaca baix en greix i sal
- Formatge de cabra
- Formatge de cabra al vi
- Formatge d’ovella
- Formatge d’ovella amb herbes de Provença
- Mató
- Formatge fresc
- Paté de formatge
Llet que treballa: vaca, cabra, ovella