Mas La Capallera

Xai ecològic de muntanya

Al Mas La Capallera hi viuen en Jordi i la Núria. Fan de pagesos i pastors d’un ramat d’unes 400 ovelles.

Ubicats a Rocabruna, a la comarca de l’Alta Garrotxa. Gran part de la seva tasca sobre el territori consisteix en recuperar-ne el seu ús agrícola i ramader. Malgrat ser una feina àrdua i cara, no tenen el suport de l’administració.

Surten a pasturar cada dia que la meteorologia ho permet, excepte els dies crus d’hivern. Per tal de disposar de farratge durant tot l’any, sembren i recuperen cada any antigues zones de pastura, que els permeten aprofitar els recursos propis del territori.

Si hi ha alguna cosa que distingeix Mas La Capallera, és el seu amor per la natura. I una tossuderia per retrobar una forma de vida ancestral que ens aporta uns productes de qualitat i, especialment, saludables per l’entorn humà.

Pastors de muntanya que reivindiquen el seu ofici

Mas La Capallera no és només un projecte econòmic. Amb el seu dia a dia reivindiquen la tradició ramadera de les comarques de muntanya, no com a nostàlgia del passat, sinó com a una decidida aposta de futur per a la gestió del territori i la producció de productes locals i de qualitat.

“Sóc com els d’abans, dels de visca la terra i mori el mal govern! Pagès, pastor i contrabandistes d’idees.”

 

Aquest vídeo —reivindicatiu— és del 2017, però malauradament segueix sent plenament vigent:

 

Mas La Capallera: un pastor actiu a les xarxes

En Jordi és força conegut per la seva activitat a Twitter. El trobareu com a Toti, @Xaiecologic. Amb els seus tuits podem anar seguint les peripècies d’un pastor de muntanya, del dia a dia amb el seu ramat. Moments bons i moments durs.

 

Rocabruna 17867 CT ES
Com arribar-hi