Oller del Mas

Vins de Château que respiren història

Oller del Mas, destinació turística

Poca gent de Manresa coneix que cada dia hi ha turistes internacionals (anglesos, francesos, alemanys, danesos…) que agafen un petit autobús per deixar les seves destinacions turístiques a la costa i endinsar-se a la Catalunya profunda. El tour interior pot incloure el monestir de Montserrat, però alguns, que són experts enoturistes, que han visitat vinyes arreu del món, van directes a l’Oller del Mas, on troben un magnífic lloc per aprendre nous aspectes del món del vi. A part de la història de la família, el castell, i el vi en si que hi fan.

L’actual propietari, en Frank Margenat, ha sabut construir un relat que els encanta, a aquests guiris: un castell que ha estat propietat de la família durant trenta-sis generacions, amb malvades tropes napoleòniques que ho cremen tot, i reconstruccions posteriors…

El Frank no només ha construït el relat, sinó que amb els anys, de mica en mica, hi ha construït també tot un entramat de centres d’interès que fan de la visita a la finca tota una experiència: camp de golf, hípica, piscina. Una botiga. Un gimnàs. El restaurant Bages 964 té un nivell gastronòmic a l’alçada. La darrera novetat, inaugurats a principis del 2021, una vintena de bungalows integrats en els boscos de pi blanc que hi ha al costat de castell.

Si Montserrat ens captiva als manresans, que la veiem cada dia, imagineu-vos la impressió que s’enduen els visitants que gaudeixen tastant un bon vi, des de la terrrasa del castell, amb vista a les vinyes, amb Montserrat al fons.

Vins Oller del Mas

Les vinyes, i els vins, és clar, són el centre d’aquest univers, al voltant dels quals gravita tota l’activitat. Les cinquanta hectàrees de vinyes han estat replantades a partir de la dècada dels noranta, creant un mosaic amb diferents parcel·les, cadascuna amb la seva personalitat, moltes envoltades de bosc, totes amb cultiu ecològic.

Els vins Petit Oller i Bernat Oller són els clàssics d’aquest celler, en què destaquen els picapolls, amb un ‘Especial Picapoll’ que destaquen com el vi més exclusiu, fet amb la varietat picapoll negre.

Amb la incorporació a l’equip del jove enòleg Carles Muray s’ha iniciat una nova línia, amb vins més experimentals, i d’aquí els Càndia i els Ròmia, que prenen el nom de les primeres pubilles, que ens obliguen a remuntar en l’arbre genealògic uns quants segles enrera.

L’experimentació els porta també al terreny dels vins naturals, sense l’afegit de sulfits, buscant la mínima intervenció. Els Merlets, només amb sumoll, Els Flautats, amb mandó, i els Aurons, amb picapoll blanc i picapoll negre, són produccions limitades que estan expressant una nova filosofia en què es vol tot l’univers Oller del Mas. En paraules de l’enòleg, “busquem que la gent que vinguin entrin en un moment zen, la idea és que puguin tenir un descans total.”

ENOTURISME I ACTIVITATS

Visites

Activitats i Packs

L’entorn

Eco-Hotel