Urpina

Paratge Agrosocial

La finca és fruit d’una donació en vida de la família Vila Isern que, amb dos fills amb discapacitat intel·lectual, la van cedir a AMPANS per tal que la destinés a generar oportunitats per les persones i l’entitat cuidés dels seus fills quan ells ja no ho poguessin fer.

D’aquí neix Urpina, un projecte d’AMPANS, una fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat.

Una finca oberta a les persones que vulguin visitar Urpina, una experiència basada en els valors de la solidaritat, el respecte per les persones i l’entorn, i l’estima per les coses ben fetes.

Recuperar les vinyes que havien sobreviscut al pes de la història i cultivar noves hectàrees de ceps de varietats autòctones, va significar l’inici del projecte agrosocial d’Urpina, que avui és també una llar per a 25 persones amb discapacitat intel·lectual, una formatgeria i una granja de cabres.

Vins d’Urpina, tres voltes bons

No és per atzar que els vins d’Urpina són tres voltes bons.

Són vins solidaris, perquè són elaborats per Ampans, la fundació ben coneguda a la comarca pel seu compromís continuat amb les persones amb discapacitat intel·lectual. La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, arriba a les mans d’Ampans gràcies a la cessió que en van fer els seus anteriors propietaris, la família Vila, amb dos fills usuaris dels serveis d’aquesta fundació.

Són bons també per la matèria primera amb què estan fets. Raïms de vinyes envoltades de boscos. Vinyes antigues plantades resseguint les corbes de nivell: la més antiga de la comarca és aquí, amb raïms de la varietat sumoll. També vinyes noves, amb merlot, cabernet sauvignon i, més recentment, mandó.

Finalment, bons també pel bon saber dels dos cellers que col·laboren en la vinificació: Celler el Molí Collbaix i Abadal.

El resultat són uns vins de qualitat remarcable: 3 Nits, U d’Urpina, Cor Valent, Dues Mans i Gebrada.

Sant Salvador de Guardiola 08253 Barcelona ES
Com arribar-hi