La Festa del Trinxat reivindica un plat tradicional, el trinxat de Puigcerdà. Es un plat vegetal a base de trumfes (patata cerdana) i col d’hivern, acompanyat de la imprescindible rosta de cansalada (que s’elabora amb un porc de la terra). És un plat amb molta personalitat ja que, la col ha de ser d’una varietat molt concreta i, a més a més, ha d’estar tocada pel gel de les nits cerdanes

Es tracta d’un àpat de gala. El tradicional plat de trinxat de Puigcerdà serà el protagonista de les taules. Amb un segon plat i les postres, que seran elaborades per les reconegudes pastisseries de la vila de Puigcerdà.

Festa del Trinxat 2023

DISSABTE, 25 DE FEBRER DE 2023

  • a les 21.00 h, AL POLIESPORTIU DE PUIGCERDÀ

El pavelló poliesportiu de Puigcerdà acollirà el 25 de febrer de 2023 la 26ena edició de la Festa del Trinxat.

La Festa del Trinxat és la principal mostra gastronòmica de la comarca. Una cita obligada pels amants de la cuina cerdana. Ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala. Un aparador de la gastronomia local i dels productes Km0 com són la col d’hivern o les trumfes. Amb la col·laboració de 15 restaurants de Puigcerdà, que seran els encarregats de la elaboració del trinxat.

El sopar comptarà a més amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. També amb uns entrants i bacallà com a segon plats cuinats en aquest cas pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya. Pels postres, amb ja típics cignes de nata de postres elaborats per 6 pastisseries d’arreu de la vall.

La vetllada es complementarà amb diferents sortejos i música en directe a càrrec de l’ Orquestra Stressband.

El preu de les entrades es manté igual que les passades edicions (27,50€). Els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del 6 de febrer.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme. Amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca, la fundació Adis, l’INS Pere Borrell i l’associació de comerç de Puigcerdà.

La  festa del trinxat en números:

  • 150kg de col d’hivern
  • 150kg de trumfes
  • 1000 comensals
  • 25 restaurants collaboradors
  • 20 cuiners i ajudants de cuina
  • 6 pastisseries
  • 50 cambrers

FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

El mes de febrer Puigcerdà acull la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana.

La festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària. Anualment hi assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra.

Veniu a gaudir d’un sopar de gala que serveix d’ aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut “el Trinxat” com a protagonista.

Aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra.

En aquest sentit els productes de Km0 hi seran ben presents. No només amb la col d’ hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes , els formatges i embotits i un segon plat elaborat pe Cuina Pirinenca de Cerdanya.

A banda del sopar, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del municipi, afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’ aquest plat tan reconegut.

A més durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat oferiran dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

Més informació