La Festa del Trinxat reivindica un plat tradicional, el trinxat de Puigcerdà. Es un plat vegetal a base de trumfes (patata cerdana) i col d’hivern, acompanyat de la imprescindible rosta de cansalada (que s’elabora amb un porc de la terra). És un plat amb molta personalitat ja que, la col ha de ser d’una varietat molt concreta i, a més a més, ha d’estar tocada pel gel de les nits cerdanes

Es tracta d’un àpat de gala. El tradicional plat de trinxat de Puigcerdà serà el protagonista de les taules. Amb un segon plat i les postres, que seran elaborades per les reconegudes pastisseries de la vila de Puigcerdà.

EDICIÓ 2020

DISSABTE, 29 DE FEBRER DE 2020
a les 21.00 h, AL POLIESPORTIU DE PUIGCERDÀ

MENU
– Taula d’embotits de Cerdanya i formatges del Pirineu
– Xatonada 2020

-Caneló de Tiró amb peres de Puigcerdà i beixamel de tòfona

Trinxat de Cerdanya amb rosta
– Llom de bacallà  amb cremós d’espinacs, camagrocs i fruits secs

  • Iogurt artesà
    – Pastís del  25è aniversari
    – Celler

Música en viu amb l’orquestra Stresband

FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

El mes de febrer Puigcerdà acull la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana.

La festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària. Anualment hi assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra.

Veniu a gaudir d’un sopar de gala que serveix d’ aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut “el Trinxat” com a protagonista.

Aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra.

En aquest sentit els productes de Km0 hi seran ben presents. No només amb la col d’ hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes , els formatges i embotits i un segon plat elaborat pe Cuina Pirinenca de Cerdanya.

A banda del sopar, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del municipi, afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’ aquest plat tan reconegut.

A més durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat oferiran dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

Més informació