Coneixes els productes típics de Montserrat? Mató de Marganell, tomàquet rosa, aromes de Montserrat, embotit del Bruc, dolços de Collbató…Vine a la Fira de la Coca i el Mató a assaborir-los!

Es tracta de l’esdeveniment gastronòmic més important del territori Montserratí.
El visitant pot conèixer i tastar la qualitat de la gastronomia del Montserrat i els seu productes autòctons. Mató de Montserrat, les Coques de Monistrol, el Cigró de Vilamarichs, el Tomàquet rosa de Montserrat, l’Oli de Collbató i El Bruc…

Programa de l’edició 2021 de la Fira del Mató

Les parades estan obertes entre les 10 i les 20 h, tant dissabte com diumenge.

El programa inclou animació infantil amb en Jordi Callau, ballada de gegants, actuacions de la colla de Grallers i Bastoners, de la colla de Tabalers, música, espectacle familiar, exposició de maquetes…

A més, dissabte, a les 17 h:

La coca de Monistrol

La Fira de la Coca i el Mató s’ha especialitzat en productes gastronòmics que són signe d’identitat del territori. Com el conegut mató de Montserrat elaborat al municipi de Marganell i les coques artesanes de Monistrol de Montserrat.

Els artesans flequers i pastissers monistrolencs (Fleca Alavedra, Fleca Cal Barquet i Pastisseria Cal Nando) ens presenten a la fira: LA COCA DE MONISTROL, una combinació de dues de les coques més apreciades a la vila: la coca de mató i la coca de xocolata.

Fira Mató Montserrat

El mató de Montserrat

Els matonaires de Can Florí ens porten a la fira el MATÓ DE CAFÈ, una proposta diferent al mató tradicional que cal tastar.

A la Plaça de la Font Gran hi ha sempre l’ESPAI DE LA GASTRONOMIA DEL MONTSERRAT. Xefs i restauradors catalans ofereixen una mostra de la cuina  que té com a protagonistes productes de l’horta, del bosc i de la terra de l’entorn montserratí.

La fira del mató, un referent per la gent de Monistrol

Finament, si voleu veure l’ambient que hi ha els dies d’aquesta fira, mireu la notícia a Canal Taronja, de l’any 2019:

Més informació