Coneixes els productes típics de Montserrat? Mató de Marganell, tomàquet rosa, aromes de Montserrat, embotit del Bruc, dolços de Collbató…Vine a la Fira de la Coca i el Mató a assaborir-los!

Es tracta de l’esdeveniment gastronòmic més important del territori Montserratí.
El visitant pot conèixer i tastar la qualitat de la gastronomia del Montserrat i els seu productes autòctons. Mató de Montserrat, les Coques de Monistrol, el Cigró de Vilamarichs, el Tomàquet rosa de Montserrat, l’Oli de Collbató i El Bruc…

Programa de l’edició 2022 de la Fira del Mató

Les parades estan obertes entre les 10 i les 20 h, tant dissabte com diumenge.

El programa d’aquest 2022 encara el tenim pendent d’actualitzar. L’any anterior va incloure animació infantil amb en Jordi Callau, ballada de gegants, actuacions de la colla de Grallers i Bastoners, de la colla de Tabalers, música, espectacle familiar, exposició de maquetes…

A més, dissabte, a les 17 h:

Paradistes que hi podrem trobar

Uns quants formatgers de Marganell, amb el tradicional Mató de Montserrat:

La coca de Monistrol

La Fira de la Coca i el Mató s’ha especialitzat en productes gastronòmics que són signe d’identitat del territori. Com el conegut mató de Montserrat elaborat al municipi de Marganell i les coques artesanes de Monistrol de Montserrat.

Els artesans flequers i pastissers monistrolencs (Fleca Alavedra, Fleca Cal Barquet i Pastisseria Cal Nando) ens presenten a la fira: LA COCA DE MONISTROL, una combinació de dues de les coques més apreciades a la vila: la coca de mató i la coca de xocolata.

Fira Mató Montserrat

El mató de Montserrat

Els matonaires de Can Florí ens porten a la fira el MATÓ DE CAFÈ, una proposta diferent al mató tradicional que cal tastar.

A la Plaça de la Font Gran hi ha sempre l’ESPAI DE LA GASTRONOMIA DEL MONTSERRAT. Xefs i restauradors catalans ofereixen una mostra de la cuina  que té com a protagonistes productes de l’horta, del bosc i de la terra de l’entorn montserratí.

La fira del mató, un referent per la gent de Monistrol

Finament, si voleu veure l’ambient que hi ha els dies d’aquesta fira, mireu la notícia a Canal Taronja, de l’any 2019:

Més informació