La Garriga es prepara per a acollir una nova edició de la Fira de la Botifarra els dies 1, 2 i 3 d’abril del 2022.

El programa inclou:

  • Mosta agrària de la Garriga
  • Mostra de cansaladers
  • Mostra de formatges artesans del Vallès Oriental
  • Productors de la Xarxa de Productes de la Terra del Vallès Oriental

Horaris

Dissabte 2 d’abril, de 10 a 21 h

Diumenge 3 d’abril, de 10 a 15 h

Plaça de l’Església, carrer del Centre, plaça de Can Dachs, carrer dels Banys.

El primer cap de setmana d’abril, la Botifarra de la Garriga tornarà a sortir al carrer per donar-se a conèixer.

Fira de la botifarra de La Garriga 2022

Un cap de setmana festiu, ple d’activitats de divulgació gastronòmica. Per posar en valor la botifarra del municipi, a la vegada que ofereix un espai de dinamització social.

El sector cansalader de la Garriga i Gremicarn oferiran diverses activitats per a donar a conèixer la botifarra.  De la mà de la restauració del municipi, que elaborarà plats amb maridatge durant tot el cap de setmana.

A més, pels infants, hi ha programats tallers d’art, espai de contes i un concurs de dibuix, que tindran lloc a diversos espais de la Fira.

Finalment, també trobarem música en directe, animació itinerant, cercavila de gegants i capgrossos i tallers de botifarres, hamburgueses i formatges que ambientaran l’espai de degustació de la plaça de l’Església.

Maria Nicolau, botifadrina de la 10a Fira de la Botifarra 2022

La cuinera i activista gastronòmica Maria Nicolau. La garriguenca és la xef del restaurant El Ferrer del Tall de Vilanova de Sau. Participarà en un debat sobre la cuina catalana tradicional, la matança del porc i la botifarra. Estarà acompanyada de professionals de la cansaladeria i altres persones relacionades amb el producte estrella de la Garriga.


La Garriga: tradició cansaladera

“Les botifarres s’elaboraven durant els dies de matança del porc i es conservaven posteriorment en el cossi. La realització de la mocada requeria d’un coneixement especialitzat i d’experiència a l’hora de tastar les carns.

La botifarra blanca cuita és, juntament amb la mongeta del ganxet, un dels aliments més identitaris per la seva capacitat de vinculació amb el territori garriguenc i amb un passat força marcat per l’autoproducció del menjar.”

Del llibre la Garriga, una història entre fogons.

Més informació