Fira del Trumfo i la Tòfona. Fira dedicada al trumfo (la patata tal i com és coneguda al Solsonès) i a la tòfona. Aplega durant un cap de setmana a productors i recol·lectors d’aquests dos productes tan tí­pics d’aquesta comarca.

La trumferia

El Consell Comarcal dona un nou format a la Fira del Trumfo i la Tòfona d’enguany per tal d’adaptar-la a les circumstàncies actuals. En aquesta edició no es pot repetir el certamen tal com s’havia fet en les setze edicions anteriors.

La novetat que enguany es presenta des de Solsonès Fires i el Consell Comarcal és la Trumferia, un punt de venda situat a la plaça del Consell Comarcal. Allà s’hi podran adquirir els trumfos dels productors del Solsonès. Aquest punt de venda estarà obert el divendres i el dissabte de les deu del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de les cinc de la tarda fins a les vuit del vespre.

Amb la compra de trumfos, s’aconseguiran els trumfets, uns vals pel valor total de la compra que es podran utilitzar als establiments de la UBIC de Solsona i als de l’Associació de Turisme de la Vall de Lord fins al 31 de març de 2021.

Trumfos del bufet

Dels trumfos, de les patates, tot i que la varietat coneguda com “Kennebec” és la més productiva, la del “buffet” és la de més prestigi, amb els ulls ficats dins i unes ranures molt marcades.

En edicions anteriors…

A més a més, activitats gastronòmiques i lúdiques comparteixen protagonisme i ofereixen un ampli recull programa d’actes per a tots els gustos i edats.

La plaça del Camp serà un any més el punt neuràlgic de la fira. El mercat tindrà prop d’una setantena de parades de trumfos, tòfones, artesania i gastronomia. Pel que fa a les parades artesanes, l’organització ha volgut potenciar la qualitat dels productes.

Festa del Vi

Coincidint amb la fira té lloc la Festa del Vi de Solsona, on hi podrem trobar un celler de cada denominació d’origen, tastets de productes del Solsonès i unes cates transversals per poder conéixer els trets caracterí­stics de cada DO.

Més informació