Fira del Trumfo i la Tòfona. Fira dedicada al trumfo (la patata tal i com és coneguda al Solsonès) i a la tòfona. Aplega durant un cap de setmana a productors i recol·lectors d’aquests dos productes tan tí­pics d’aquesta comarca.

La trumferia

La novetat que enguany es presenta des de Solsonès Fires i el Consell Comarcal és la Trumferia, un punt de venda situat a la plaça del Consell Comarcal. Allà s’hi podran adquirir els trumfos dels productors del Solsonès. Aquest punt de venda estarà obert el divendres i el dissabte de les deu del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de les cinc de la tarda fins a les vuit del vespre.

Amb la compra de trumfos, s’aconseguiran els trumfets, uns vals pel valor total de la compra que es podran utilitzar als establiments de la UBIC de Solsona i als de l’Associació de Turisme de la Vall de Lord fins al 31 de març de 2021.

Trumfos del bufet

Dels trumfos, de les patates, tot i que la varietat coneguda com “Kennebec” és la més productiva, la del “buffet” és la de més prestigi, amb els ulls ficats dins i unes ranures molt marcades.

Activitats programades

La plaça del Camp serà un any més el punt neuràlgic de la fira. El mercat tindrà prop d’una setantena de parades de trumfos, tòfones, artesania i gastronomia. Pel que fa a les parades artesanes, l’organització ha volgut potenciar la qualitat dels productes.

De dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de dues del migdia, el SIS oferirà, també a la plaça del Camp i a aquells infants que vulguin, els jocs gegants tradicionals.

A la mateixa hora, per gentilesa de Pam de Terra, hi haurà una exhibició i un concurs de desgorjat de cava.

Com ja és habitual, el mateix dissabte a les sis de la tarda, el concurs de pelar trumfos tornarà a aplegar les persones més virtuoses amb el ganivet.

Festa del Vi

Coincidint amb la fira té lloc la Festa del Vi de Solsona, on hi podrem trobar un celler de cada denominació d’origen, tastets de productes del Solsonès i unes cates transversals per poder conéixer els trets caracterí­stics de cada DO.

Més informació