Lactium, el mercat de formatges més gran de Catalunya.

Lactium 2022: 14 i 15 de maig

En primer lloc, una mostra de més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país.
Degustacions i venda al tall dels seus formatges.
Amb artesans d’altres productes agroalimentaris relacionats amb el formatge.

Un programa d’activitats per a tots els públics:

> Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya

També un concurs de formatges de referència a Catalunya, que es presenta totalment renovat. Adaptat a la situació provocada per la Covid19. Traslladant les sessions de tast i deliberacions de formatges per tot Catalunya, en aforaments reduïts i durant les setmanes prèvies a la celebració de la mostra.

Un any més, el Concurs Lactium convoca a 13 categories de formatges a concurs. S’acompanyarà de la presència de més de 70 especialistes com a membres del jurat. Acabarà amb la nominació  del Premi Millor Formatge Català Lactium 2022 entre els formatges guanyadors de cada categoria.

> Aula del Formatge

L’Aula del Formatge BonPreu-Esclat. Una carpa amb capacitat per 45 persones, acollirà la programació de 10 activitats amb els formatges com a protagonistes. Un espai on descobrir el relat gastronòmic, paisatgístic i cultural del formatge de la mà de formatgeres/ers i especialistes.

> La Mostra

Els dies 14 i 15 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium, la mostra de formatges catalans. Una edició diferent, que estarà marcada i organitzada per garantir la seguretat de tots els visitants i les empreses participants.

Així, més de 40 formatgeries artesanes de Catalunya participaran al Lactium, la mostra de formatges catalans, al Parc Jaume Balmes de Vic.

Un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.

En paral·lel, 10 empreses artesanes i els seus productes agroalimentaris, configuraran una mostra on els productes agroalimentaris locals i de proximitat en seran els protagonistes.

El TxisBar. L’espai on poder tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits al moment per poder-los gaudir al Parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi.

Llet de Cabres Catalanes. De la mà del segell Llet de Cabres Catalanes, Lactium estrena un nou espai d’activitats, on el bestiar, els ramaders i el territori seran protagonistes.

//

El principal objectiu de la fira és la divulgació de la cultura del formatge artesà, contribuint al seu posicionament en els valors actuals de consum.

Més informació