Lactium, el mercat de formatges més gran de Catalunya.

Una mostra de més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país.
Degustacions i venda al tall dels seus formatges.
Amb artesans d’altres productes agroalimentaris relacionats amb el formatge.

Un programa d’activitats per a tots els públics:

> Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya

El concurs de formatges de referència a Catalunya es presenta totalment renovat. Adaptat a la situació provocada per la Covid19. Traslladant les sessions de tast i deliberacions de formatges per tot Catalunya, en aforaments reduïts i durant les setmanes prèvies a la celebració de la mostra.

Un any més, el Concurs Lactium convoca a 13 categories de formatges a concurs. S’acompanyarà de la presència de més de 70 especialistes com a membres del jurat. Acabarà amb la nominació  del Premi Millor Formatge Català Lactium 2021 entre els formatges guanyadors de cada categoria.

> Aula del Formatge

En format online i amb la possibilitat d’adquirir els formatges del tast amb un click, l’Aula del Formatge programarà 3 tastos guiats. En directe, per a aquelles i aquells que els apassionen els formatges i volen descobrir-ne el seu relat.

De la mà dels millors especialistes, i amb la sostenibilitat com a eix conductor. L’Aula del Formatge esdevindrà una gran oportunitat per descobrir els formatges i les formatgeries  artesanes i catalanes més singulars des de casa. Entra i apunta’t!

> Jornada Tècnica

Amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el divendres 14 de maig per la tarda tindrà lloc la  jornada tècnica. Sota el títol “Formatgeries i sostenibilitat, reptes i oportunitats” el programa contindrà xerrades, experiències i eines entorn a la sostenibilitat  i algunes de les seves dimensions més importants.

La jornada es desenvoluparà en format online. Entra aquí per veure el programa i fer inscripció.

> La Mostra

Els dies 22 i 23 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium, la mostra de formatges catalans. Una edició diferent, que estarà marcada i organitzada per garantir la seguretat de tots els visitants i les empreses participants.

Més de 40 formatgeries artesanes de Catalunya participaran al Lactium, la mostra de formatges catalans, al Parc Jaume Balmes de Vic.

Un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.

En paral·lel, 10 empreses artesanes i els seus productes agroalimentaris, configuraran una mostra on els productes agroalimentaris locals i de proximitat en seran els protagonistes.

//

El principal objectiu de la fira és la divulgació de la cultura del formatge artesà, contribuint al seu posicionament en els valors actuals de consum.

Més informació