Muussegada
La primera edició de la Muussegada es farà el darrer cap de setmana de novembre, dies 26 i 27, a l’espai de plaça de Sant Sebastià i a la pista poliesportiva d’Olvan. Amb aquesta nova fira dedicada a la vedella, Olvan vol promocionar les races de vaca autòctona de Catalunya.
Programació Muussegada 2022
La fira comença dissabte di 26, a la tarda:
- de 18 a 20 h
Concurs d’hamburgueses, cuinades per Oriol Rovira - Espai de degustació de les hamburgueses i tast de vins
- 20 h
Showcooking amb Ada Paralleda
Presentació de l’hamburguesa d’Olvan - Després
Sopar amb rostida “Asado argentí”
Música en directe
Diumenge 27
- 9 h
Esmorzar popular: Hamburguesa i guisat de vedella - 9 h
Mercat de productes del Berguedà - 11 h
Taller de cuina infantil - Tot seguit
Elaboració guiada de guisat ràpid de vedella, amb Marc Puig-Pey. - 12 h
Maridatge del guisat amb un vi especial sorpresa, de la DO Pla de Bages. - Durant tot el matí
Visitem la ramaderia d’Olvan
Concurs d’hamburgueses de vedella
L’acte més destacat de la mostra serà el concurs d’hamburgueses de vedella, que va dirigit a productors. L’objectiu és esperonar-los a comercialitzar directament el seu producte. Alguns ja ho fan, però no pas tots.
Segons Oriol Rovira, xef del restaurant Els Casals de Sagàs, “cal generar il·lusions als productors de vedella que no tenen controlat el seu producte de venda final. Empoderar-los a fer un pas més i per exemple desfer la carn de vedella, elaborar hamburgueses i vendre un lot de producte a consumidors finals”. Es tracta de donar valor al producte: “El consumidor final que anava al taulell anirà a productor. S’escurça el circuit», afegeix Rovira per al diari Regió 7.
Oriol Rovira liderarà el concurs d’hamburgueses 100% de vedella del dissabte 26 a Olvan, cuinant les que hi participin i tastant-les, al costat de la resta de membres del jurat. A més dels premis del jurat, en què s’establiran diferents categories, hi haurà premi popular amb votació dels assistents que comprin tiquets per degustar les hamburgueses, que podran maridar amb vins de la DO Pla de Bages.