Entrevista amb Pep Puig
En parlem, de la Fira per la Terra, amb un dels seus impulsors i organitzadors. Pep Puig i Boix, un enginyer industrial especialitzat en temes energètics, conegut per la seva llarga lluita contra les centrals nuclears.
Aquesta que ve ja serà la 22a edició…
Una cosa que va començar només per començar, i s’ha anat fent gros, s’ha anat fent gros…
Va coincidir amb l’etapa que estaves com a regidor a l’ajuntament?
No, quan jo estava com a regidor, el 96, vam llençar la idea. Des de l’ajuntament ho vaig recolzar. Quan vaig sortir de l’ajuntament, se n’havien fet dues edicions, vam tirar-ho pel dret perquè el nou ajuntament no hi tenia cap interès, no hi havia cap regidor que en volgués agafar la batuta.
Aleshores ho vam recuperar des de l’Associació. Els primers anys, amb la col·laboració de les institucions, que era quan encara donaven subvencions. Però ja fa set o vuit anys que fem la Fira per la Terra sense subvencions. Amb el que aporten els participants es cobreixen les despeses. L’entrada és lliure, els que financen són els que vénen a vendre, o els que vénen a exposar. Gairebé quatre-centes entitats cada any, ja. Dos-cents quaranta artesans, i més de cent ONG de tota mena.
Una fira curiosa, amb una barreja peculiar…
Sí és la societat que tenim. Des de temes de solidaritat, des de temes de defensa dels animals, des de temes ecologistes purs i durs, de temes de teràpies naturals i cura de la salut, de temes de la mainada. És la societat on vivim.
Els últims anys el que hem potenciat molt és el tema de producte de proximitat, de pagès.
Teniu la col·laboració de la gent d’Slow Food…
Sí, els d’Slow Food col·laboren, com col·labora també la gent del mercat Món Empordà. La prova de que la idea funciona és que els d’Slow Food, des que van començar a participar amb nosaltres, han llençat la iniciativa de fer els Mercats de la Terra molts caps de setmana, a Barcelona.
Es tracta justament d’això. Que no es fes només un dia l’any, sinó que hi hagués molta gent que anés prenent la iniciativa.
L’any passat vam parlar dels problemes que teníeu amb l’ajuntament.
Sí, els últims tres anys hem tingut problemes amb l’ajuntament. Bàsicament, amb Ciutat Vella. Aquest any ho tenim resolt. Hem pogut signar un conveni, gràcies al Comissionat d’Economia Solidària, Jordi Via, que s’ho ha pres amb interès.
Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.
Vols subscriure't a Proper?