Bonapasta
Bonapasta: pasta ecològica
Bonapasta és una pasta ecològica de gran qualitat. Produïda artesanalment a Moià i comercialitzada per Natureco.
És una pasta de km 0. En un àmbit territorial molt petit s’aconsegueix fer tot. El circuit de conreu, transformació, producció i comercialització de la pasta.
Com a matèria primera es fan servir diversos cereals. Conreats al Moianès o l’entorn més proper.
- Es molina el cereal a les instal•lacions de Natureco a Moià.
- Es transforma de manera artesana utilitzant motllos de bronze per estirar la pasta.
- Es premsa a baixa pressió i s’asseca lentament a baixa temperatura per no alterar les característiques nutricionals i de textura de la pasta.
Aquest procés assegura una pasta molt gustosa, de gran qualitat i al seu punt òptim de consistència.
Sense additius ni conservants.
L’any 2010 Bonapasta rep el premi a millor producte de la fira Biocultura de Barcelona.
L’origen dels cereals amb què es fa Bonapasta
Els cereals utilitzats a Bonapasta són conreats principalment a Catalunya i molinats i transformats al Moianès, o al seu entorn proper.
L’espelta prové de la finca La Grossa, situada a Calders (el Moianès) i la finca el Puig de Castellcir (Moianès).
El blat dur es produeix a la finca Marosa de Balaguer (La Noguera). També utilitzen matèria primera del Berguedà i les Garrigues.
El catàleg de productes de Bonapasta
De blat blanc
- Espaguetis, macarrons, espiral, fideus, cabell d’àngel, galets, pistons
Integrals de blat
- Espaguetis, macarrons, espiral, fideus
Integrals de blat d’espelta
- Espaguetis, macarrons, espirals, estrelletes, tallarines
Blancs de blat d’espelta
- Espaguetis, macarrons, espirals, estrelletes, lletres blanques, galets…