Cervesa Cerberus

Societat Cervesera Artesenca

Cervesa artesana d’Artés

La cervesera Cerberus neix a Artés de la mà d’en Josep Vallribera i el seu germà. En Josep havia estat uns anys a Itàlia, i allà va conèixer les cerveses artesanes que es feien a casa o en microcerveseries. Tornat a Catalunya, va decidir de provar-ho.

Comença el 2008, fundant la Societat Cervesera Artesenca , preparant la nau on elaboren, formant el personal i fent proves, moltes proves. Llençant molts litres, al principi.

Fins que el 2010 poden oferir al mercat les seves quatre primeres cerveses, sota la marca Cerberus: Aurum, Suau, Torrada i Moreneta.

Trien el nom de Cerberus, un gos mitològic amb tres caps, perquè són tres els conceptes en què es basen: gust, qualitat i artesania.

Amb el temps, a la seva gamma de cerveses se n’han anat afegint d’altres: Citra, Llimoneta, Gerds i Mores, MandarIPA, Picapoll…

Venen a botigues especialitzades de la zona, i també, darrerament, a través del seu lloc web.

A més de la cervesa que elaboren, també són distribuidors d’equipament per a fer cervesa: màquines i accessoris per tal que qui vulgui se la pugui fer a casa. Cerberus ofereix també les matèries primeres necessàries: maltes, llúpols i llevats. Fins i tot podem trobar, al seu lloc web, un bon grapat de llibres especialitzats.