Fargas-Fargas

El celler familiar de Salelles

Fargas-Fargas és un celler de mida petita-mitjana, que trobem a Salelles, un barri rústic que pertany a Sant Salvador de Guardiola, però que de fet és a tocar de Manresa. Fargas-Fargas és també cal Quico, una casa de pagès amb unes nou hectàrees de vinya. Però Fargas-Fargas és sobretot la manera de viure i treballar del Quim i la Roser. Els hereus d’aquell besavi que feia de parcer, però que gràcies a una bona collita va poder comprar la casa i la terra on ara viuen.

La tradició de cultivar la vinya i fer-se el vi els ve de lluny. Però és cap als anys 90 que el Quim i el seu pare li donen un tomb que els fa ser com són ara.
Després de dècades de decadència de la vinya al Bages, ara fa trenta anys que van decidir de tornar a plantar i de tornar fer vi. Van fer cas dels experts, que en aquella època recomanaven de plantar noves varietats vingudes del nord. Així, van ser dels primers del Bages a plantar cabernet, merlot, chardonnay… Que conviuen amb l’autòcton picapoll, que sempre havien tingut a casa.

Fargas-Fargas

Tres quarts de quinze

El seu vi més característic és el 3/4 de quinze.
En una ampolla típica de tres quarts, tenim un quart d’Ull de Llebre, un quart de Merlot, i un quart de Cabernet Sauvignon. Un vi negre que el presenten com a “rodó i amable”.
El seu Blanc té 60 de Macabeu, 20 de Picapoll blanc i 20 de Chardonnay.

Amb les portes obertes

El celler Fargas-Fargas és sobretot, on viuen i treballen el Quim i la Rosa. Que gaudeixen d’aquest tros de terra llevant-se cada matí amb Montserrat a la finestra. Que passegen cada dia entre vinyes i conreus, observant els ceps a cada estació de l’any i amanyagant cada brot de raïm que acabarà sent vi.
I que gaudeixen compartint-ho amb tothom que s’hi arriba. Fan la venda directa al celler. I també proposen diferents activitats d’enoturisme: Visita el celler, Pícnic, Tast a la vinya.
La pandèmia ha fet que aquesta activitat vagi a més. I és que “gràcies” als confinaments, han estat molts els bagencs i d’altres comarques veïnes que han descobert l’encant del “wine bar” del Fargas-Fargas. Funciona especialment bé els dissabtes i diumenges al matí, d’11 a 14 h.

Pels voltants de la casa, a l’aire lliure. Una sèrie de tauletes escampades, decorades amb un toc de gràcia. Una bona manera de tastar els vins de Fargas-Fargas a copes, amb una bona vista de Montserrat a l’horitzó.

Sant Salvador de Guardiola 08253 Barcelona ES
Com arribar-hi
Dimarts a divendres de 9 a 19 h Dissabtes i diumenges de 11 a 14 h