Horta Can Calafell

De la terra al plat!

L’Horta de Can Calafell és una finca de tres hectàrees, del regadiu de la Séquia, al barri de Viladordis, de Manresa. Des del 2014, la porta en Pere Calafell.

En Pere, fill i nét de pagesos, de primer havia orientat la seva vida professional per altres camins. Va treballar en el sector de l’automoció, més de vint anys, guanyant-se bé la vida però amb massa estrés. Per això, quan va arribar la jubilació dels seus pares, va decidir de tornar a la casa on havia nascut, per portar-ne les terres.

Va decidir de fer un canvi en la gestió, apostant pel circuit curt de comercialització, per la venda directa dels seus productes. Això implica una diversificació, per mirar de tenir una oferta ben variada.

Els tomàquets en són els productes estrella. Cor de bou, pebroter, rosa ple, Montserrat, Bodar. Tomàquets per penjar. És un dels productors habituals, de la Festa del Tomàquet del Bages, en què ha participat des de la primera edició. És un dels productors que s’han pogut visitar, en les descobertes del regadiu manresà que s’organitzen des del Parc de la Séquia.

També algun any ha organitzat tastos de tomàquets a a la seva finca.

Però també fa tots els altres productes típics de l’horta. Patates, cebes, porros, calçots. Pebrots, albergínies, carbassons, faves,. Cols, coliflors, bròquils, bròcoli. Enciams, bledes, espinacs. Moniatos, carbasses, remolatxa, pastanagues, fonoll…

D’alls tendres en fa molts.

Horta Can Calafell: de la terra al plat

El Pere porta els seus productes habitualment a MengemBages. De forma puntual, per algun cultiu en concret o pels excedents, també ven a través de distribuïdors.

Però la clau de volta del nou projecte de l’Horta de Can Calafell és el tracte directe amb els seus clients. Per això el seu lema és “de la terra al plat”.

El canal de venda que millor li funciona és el WhatsApp. Amb una llista de distribució, va informant dels productes que té a cada temporada, i els clients fan servir el mateix canal per fer les comandes. El Pere les prepara, i les passen a recollir per la finca. D’aquesta manera, les hortalisses que arriben a casa han estat acabades de collir. Tota una garantia de qualitat.