Formatges Gavarresa

Formatge artesà

La formatgeria Gavarresa, situada a Artés, és una formatgeria artesana petita que, des de principis del 2020, elabora formatges amb llet de cabra o vaca. En Carles Badia hi elabora quantitats petites i intenta cuidar al màxim el procés d’elaboració i maduració dels formatges.

En Carles ja sabia de què anava, això de ser formatger. Havia treballat a Can Pujolet, una formatgeria de Marganell, terra del mató de Montserrat. Aquella feina li agradava i la volia fer, ara pel seu compte. Per això s’havia anat preparant, assistint a cursos d’especialització.

Va acondicionar l’espai, els baixos de casa els seus avis, a Artés. On hi havia hagut gallines i conills ara hi han les modernes instal·lacions d’una petita formatgeria.

Formatges Gavarresa: formatges artesans de cabra i de vaca

A dia d’avui, el Carles fa formatges de cabra i de vaca.

Pels de cabra, va a buscar la llet de Les Feixes, al Moianès. I fa tres tipus de formatge: el Falçó, tendre, el Bla i el Comú. A més, partint del Falçó, fa un formatge per untar, amb herbes aromàtiques.

Fa també un formatge de vaca, el Cavagó, amb una llet que li porten un cop per setmana des de l’Alt Urgell. Llet crua de vaca ecològica de la raça parda brown Swiss d’Ecofranch.

formatges gavarresa

On es poden trobar?

Des del mateix lloc web es poden fer comandes dels seus formatges. També fa venda directa, a la formatgeria, els dimecres i divendres, a la tarda. Els seus productes es troben en algunes botigues d’Artés, de Moià i de Manresa.


Formatges Gavarresa, la nova formatgeria d’Artés

Carrer Catalunya 29
Artés 08271 CT ES
Com arribar-hi
Dimecres i divendres de 4 a 7 venda directa a la formatgeria