Masiets & Perich

Masiets & Perich és un projecte jove, que porten dos joves germans, el Gerard i la Mònica Soler. A la seva finca de Rajadell. Dues finques, de fet: Masiets i Perich. En total, 230 hectàrees de bosc i 70 hectàrees de conreu.

El seu projecte es basa en el respecte dels animals amb què treballen. Vedellles, bous i pollastres de pagès. Animals que viuen en llibertat.

Les vedelles neixen a l’aire lliure i estan amb la seva mare i el ramat durant un període de lactància llarg. Després se separen de la mare i s’inicia el període d’engreix. Van a una altra finca, a Salelles, però seguint el mateix model, de respecte i recerca del màxim confort de l’animal.

Però segurament el que marca la diferència és que a cal Masiets&Perich també fan bous. De bous n’hi ha molt pocs. De tots els vedells que neixen a l’aire lliure amb les seves mares, n’escullen els que tenen millors qualitats. Aquests vedells esterilitzats, al cap de 4 anys es converteixen en bous. Durant aquests 4 anys els bous pasturen i creixen lliurement per la finca per garantir el seu benestar. El primer bou de Masiets&Perich el van tenir a mitjans de l’any 2019. I l’estiu del 2021 esperen tenir el segon.

Pollastres de pagès

Els pollastres són de cresta i plomatge vermell intens. Viuen en galliners a l’aire lliure i són criats en baixa densitat, a un ritme més lent. La base de la seva alimentació és pinso de les finques de la zona. D’aquesta manera s’aconsegueix que sigui un producte de gran qualitat i que la carn sigui molt tendra i gustosa.

Aviat, també oli

Recuperant la manera de fer ‘antiga’, en què a les cases de pagès es feia de tot, a cal Masiets&Perich també busquen la diversificació. Un dels propers passos que faran serà de fer els seu propi oli.
A la finca ja hi tenien unes quantes oliveres, escampades per aquí i per allà. No gaires, unes vuitanta. En un any de bona collita això els dona uns 300 litres d’oli. Però a aquesta petita producció s’hi sumarà ben aviat la que donin unes 200 oliveres corbella, que van plantar l’any 2017.
Les olives que donin les unes i les altres, les duran als seus veïns, el Molí de Rajadell, i allà en faran el seu oli. Que servirà per acabar d’arradonir la seva oferta.

Venda directa

Una altra de les característiques del projecte és la manera de vendre. Fan venda directa. Al seu lloc web proposen uns lots de carns, hamburgueses, pollastres… Les comandes es poden fer per whatsApp, per telèfon o per correu electrònic. Porten les comandes a domicili.

Podem trobar la seva carn a alguns restaurants de la comarca, com ara El Reguer, de Rajadell, i la Taverna 1913, a la plaça Major de Manresa.

Camí de Can Torra 13
Rajadell 08256 CT ES
Com arribar-hi