El Nil, de l’Hort del Puig, ens explica que abans que comencessin les glaçades va poder fer la collita d’un munt de tomàquets de Montserrat, que encara eren verds a la planta.

Aquest any es veu que els tomàquets han vingut quan han volgut. Ara els té en un lloc calentó, esperant que vagin madurant. De manera que no és gens normal, però ben entrats al desembre, com a mínim el Nil encara tindrà tomàquets de Montserrat.

De rebost

Els pagesos que tiren de rebost els únics tomàquets que van venent ara són els de penjar, és clar. I per temps que en tindran. Tibant de rebost, també ens poden oferir alls, carbasses, melons, i els nostres destacats: ametlles i codonys.
A part, el que tenim de temporada:
Enciams: negre d’hivern, fulla de roure, meravella i escarola ECO.
Porro, Bleda verda, Bleda groga,  Remolatxa, Api i Ceba tendra.
Cols de cabdell, de paperina, de Brussel.les  i Bròquil.
Al Tros de l’Ordal, pel que fa a fruites, a més de taronges i mandarines, també tenen encara Caquis. I per la banda dels tubercles, a més de la patata, tenen pastanagues, naps, i xirivies.

Alvocats i Aranges

Voleu més varietat de fruites?

A mengemBages els han arribat Alvocats Eco. Són de Biotarongina, l’empresa del Salvador Estruch, que cultiva en ecològic a la comarca de La Safor, al País Valencià.

També de Biotarongina, tenen les Aranges Eco. L’aranja ajuda a absorbir millor el ferro dels aliments que es consumeixen conjuntament: ric en vitamina C i àcid cítric, que permet assimilar més bé la vitamina. Alhora la vitamina C augmenta notablement l’absorció de ferro, especialment del ferro no-hemo (el que no està lligat a la sang), que és el que contenen els aliments vegetals.


Foto: KNOW MALTA by Peter Grima (flickr)