Image
  • Proper
    • Qui som?
  • Guia Bages Proper
  • Trobades de cuiners i productors
    • 3a Trobada de cuiners i productors
  • Agenda
  • Directori
  • Proper
    • Qui som?
  • Guia Bages Proper
  • Trobades de cuiners i productors
    • 3a Trobada de cuiners i productors
  • Agenda
  • Directori

proper.cat

varietat Corbella

Coordenades

41.870306 , 1.743472
Producte
14/06/2015

La recuperació de la varietat Corbella

Redacció

O pots aprofundir en el tema
#Bages #Navàs #Oli

En aquest vídeo d’onze minuts el responsables d’Olis Migjorn expliquen el procés de recuperació de la varietat Corbella, una olivera autòctona del Bages.

Fa 7 anys, a la finca Migjorn van començar a plantar oliveres. El pare deia que les oliveres portaven poca feina. La finca llavors estava força abonada, i va semblar que les oliveres podien ser una bona excusa per tenir-la arreglada.

Que porten poca feina? Pregunteu-ho ara a Sergi Casals, el responsable de conreus a cal Migjorn.

A l’inici es va optar per plantar oliveres de la varietat Arbequina. Però un cop obtinguda la primera producció, quan era hora de sortir al mercat, van adonar-se que d’arbequines ja n’hi ha per tot arreu. Si et vols diferenciar, el teu producte ha de ser únic.

Varietat Corbella, autòctona del Bages

La Corbella és una varietat autòctona, del Bages. S’havia conreat temps enrera, però avui dia estava força oblidada. Gairebé per casualitat, a finques properes se n’hi van trobar, d’oliveres antigues, pels marges, abandonades, gairebé perdudes. Buscant, buscant, fins a tres mil, n’han trobat. De quaranta finques diferents.

L’oli de la varietat Corbella, des del punt de vist de la salut, té millors qualitats. Som-hi. A més de les oliveres recuperades, amb noves plantacions. És un arbre de prop de set metres d’alçada, gran comparat amb els quatre metreshabituals de les altres oliveres.

Deixa-hi un comentari

Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.

Vols subscriure't a Proper?

Cancel·la la resposta

Articles
relacionats

ProductorsProducte
Número 6

Collbaix Celler el Molí aposta per les varietats autòctones del Bages

Producte

D’on ve el que mengem: 5.000 kilòmetres fins arribar al teu plat

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • Vimeo

newsletter

Subscriu-te i descobreix totes les novetats del teu entorn més proper

Proper

Primavera 2022

  • Iniciatives
  • Productors
  • Producte
  • De temporada
  • Veus
  • Restaurants

Proper

  • Equip
  • Contactar
  • Newsletter
  • Publicitat
  • Avís legal
logo CDmon

hosting by cdmon

Amics del Segell
Pujar