Una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme i bullícia.

Valls acull la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA,

La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots i altres degustacions.

Qui menja més calçots?

En l’edició de l’any 2018, de la Gran Festa de la Calçotada, Adrià Wegrzyn va guanyar el concurs de menjar calçots amb el record absolut amb un pes de 5825 grams i un consum de 310 calçots,

El segon premi va ser per al seu pare Constantino Wegrzyn amb 183 calçots i 2380 grams i el tercer per a Carlos Fontecha amb 172 calçots i 2010 grams.

Aquest és el concurs més mediàtic dels que es convoquen per la Gran Festa de la Calçotada. Cada any hi participen una vintena de concursants i, fins i tot, hi ha una llista de reserva. Segons les regles del concurs, el guanyador d’una edició no pot concursar a la propera. En acabar el concurs, ja hi ha gent que s’apunten pel proper any.

Més informació