Ca la Pili, de Cardona

Petits tastets

Ca la Pili és una d’aquelles grans botigues que no hauríem de deixar perdre mai. Al carrer Major de Cardona hi té un espai petit, però molt ben aprofitat, repartit en tres espais: la botiga en si, l’obrador i, tot just acabada d’estrenar (la primavera del 2021) una cuina flamant on preparen els plats cuinats.

Ca la Pili era coneguda com a Aviram Pili. Perquè l’aviram és la marca de la casa, el producte estrella. Hi trobarem tot el que estigui relacionat amb pollastres, gallines, galls dindis. La fama la tenen pels seus productes elaborats, com són les hamburgueses, croquetes (d’espinacs, de ceps, de bacallà, de rostit i de pollastre), broquetes, fingers, nuggets, crestes, albergínies farcides…

A la botiga, a més, podrem abastir-nos d’altres productes de proximitat de la zona. Destaca una bona col·lecció de vins del pla de Bages.

Els petits tastets de Ca la Pili

Els plats cuinats han anat guanyant pes en la seva oferta. Especialment els caps de setmana, on podem trobar plats de cuina ben variats. L’èxit de la proposta els ha portat a haver d’ampliar les instal·lacions. La primavera del 2021 han incorporat el local del costat, i l’han equipat amb una cuina ben moderna, que els permetrà treballar molt millor i encara ampliar la producció. Segur que aniran incorporant nous plats a la seva carta.

Canelons, pastes, amanides, fideuades, arrossos, pollastres rostits, mandonguilles, calamars farcits… Són només alguns dels plats que hi trobarem els caps de setmana. Els podem encarregar per telèfon o per whatsApp, o passar-los a buscar directament per la botiga.

Dues germanes

A les xarxes, la Pilar publica i comenta una fotografia antiga: “Any 1962, la Coromina. La tieta Isabel i la meva mare, embarassada de la meva germana, venent gelats en el seu carret. Tinc el pressentiment que aquí va començar tot. Uns anys després, aquí estem, la meva germana i jo. Sabeu el millor de tot? Que sempre hem estat, estem i estarem, juntes, unides en tot”.

Esperem que així sigui, i que els cardonins i els forasters que ens hi arribem de tant en tant en puguem seguir gaudint, del seu bon fer.

Carrer Major 3
Cardona 08261 CT ES
Com arribar-hi
De dilluns a divendres, de 9:30 a 13:15 i de 17:30 a 20:00 h dissabte, 9:30 a 13:15 h diumenge, de 10 a 14 h