Cal Felip, a Fals

Cal Felip, a Fals, és el nom tradicional de la casa on viu l’Alfons Parcerisas amb la família, en un entorn rural. Anteriorment treballava en un entorn urbà, prop de Barcelona i l’hort de casa era el seu hobby, fins que el 2019 va fer el canvi, i el que inicialment era una afició ha passat a ser la seva ocupació.

L’Alfons cultiva les seves verdures a l’hort de casa, a Fals, més algun hort que li cedeix un veí, i un familiar al Lluçanès, on fa patates i altres cultius que no requereixen una presència constant. En total treballa prop de dues hectàrees, amb les tècniques de l’agricultura ecològica, però de moment sense la certificació del CCPAE.

Cal Felip reparteix cistelles de verdura de temporada. Bé, verdures i alguna cosa més, de complement. Per exemple, ous de les seves gallines, oli que es fan amb les seves oliveres, mel de les seves abelles o fruita d’altres productors de Catalunya.

Les comandes es poden fer mitjançant un grup de WhatsApp. Per aquest canal, un cop per setmana l’Alfons fa la proposta de composició de la cistella setmanal, i cadascú la pot acabar de personalitzar.

L’Alfons mateix reparteix les cistelles de Cal Felip. Fa Manresa i rodalia, una zona que estaria delimitada per Callús, per la banda del Cardener, Sallent, per la banda del Llobregat, i Sant Vicenç, pel sud. Les seves verdures les trobareu també a la botiga en línia de Pastures de Castelltallat.