Mas Rossinyol

És l’hora del relleu al Mas Rossinyol. La Gemma i l’Adrià Rossinyol són dos germans que han decidit de continuar la feina de pagès que ja feien el seu pare i el seu avi, però donant-li un tomb.

El seu pare, Joan Rossinyol va començar a especialitzar-se en el conreu de llegum sec. Principalment mongeta filaire, coneguda també com la mongeta del ganxet, i la mongeta del genoll de Crist. Fa també una mica de cigró, i una mica de fesol de Santa Pau. Ho arrodoneix amb el conreu del cereal i una part d’horta variada.

La finca es diu Mas Rossinyol, i és a la barriada del Poal, a Manresa, al camí de Joncadella.

Les seves mongetes i els seus cigrons els venen a la cooperativa de Salelles.

Els seus fills, la Gemma i l’Adrià s’han incorporat fa pocs anys i han començat a fer cistelles d’horta variada ecològica. Tenen un grup de WhatsApp, a través del qual informen cada setmana dels productes disponibles segons la temporada, amb una proposta de cistella setmanal que cadascú pot acabar de personalitzar.

Per completar la cistella col·laboren amb altres productors locals, com el Carles de la Gavarresa.

Mas Rossinyol, a casa

Un cop tenen preparada la comanda, fan el repartiment casa per casa, o bé la deixen en el punt de recollida que tenen al mercat del Puigmercadal, a la parada de La Senalla de l’Àngels.

El 2021 van participar per primer en el mercat de la Festa del Tomàquet de Manresa. Aposten per les varietats locals, i per això també planten albergínia blanca i col verda manresana.

Camí de Joncadella
08242 CT ES
Com arribar-hi