El celler de Mura

El producte local d’un poble amb encant

El Celler de Mura és una botiga al bell mig d’aquest poble medieval. Un poble amb encant. Una botiga que, ara com ara, està en procés de reconversió.

Roser Font, la seva responsable, va decidir de tancar, a finals del 2020. Els confinaments successius, per la covid, els han afectat de valent.

Però ara ja estan començant a donar forma al que serà el nou Celler de Mura, que obrirà quan l’activitat es recuperi. I ho farà amb un nou enfocament, centrat en el producte propi de la zona.

Oli i olives

Això vol dir que se centrarà en el producte propi de Mura. Els que fan ells directament, i d’altres de diferents productors del mateix poble o dels voltants.

Per començar, hi haurà l’oli que ells mateixos fan. Oli d’oliveres centenàries, de les varietats vera i verdal. Collit als seus camps i elaborat al seu molí. Dels olis, aviat en faran unes versions amb herbes aromàtiques: romaní, alfàbrega… També hi tindran les olives que ells preparen.

Tomàquets de Mura

No hi pot faltar l’estrella del poble, el cigronet de Mura. Que cultiva l’Andreu, el seu home, com les mongetes del ganxet. Quan n’és temporada també tenen productes de l’horta de producció pròpia. Tomàquet rosa i albergínia blanca com a productes destacats i també altres tipus de verdures: mongeta tendra, enciams, cols, patates, bledes, cebes…

També les melmelades casolanes que fa la Roser. Melmelada de carabassa amb cúrcuma, de ceba amb vi de Porto, de fruites del bosc, de maduixa, de moniato, de pera amb canyella, de poma al forn amb canyella, de tomàquet.

A part, hi trobarem: nous i mel de Mura. Infusions i xocolata de Sant Quirze de Safaja. Vins de la DO Pla de Bages, i cerveses artesanes de proximitat.

La botiga en línia del Celler de Mura

Tots aquests productes es podran trobar al nou Celler de Mura, quan torni a obrir.

Però ja ara els podem trobar també al seu lloc web, on tenen una botiga en línia. Una línia de venda que ja tenien, però que han potenciat després del tancament de la botiga presencial.

Naturmura

A part dels productes d’alimentació, també hi ha una línia de productes d’artesania. De les mans de la Roser, en surten bosses per anar a comprar, coixins, davantals.

També fa centres de flors. Per decorar la casa, i també d’especials, per Nadal.

Lots i cistelles de regal

Fent una selecció dels seus productes d’alimentació, dels que fan ells i dels de Mura, combinant-los amb objectes de regal, la Roser preparar unes cistelles i lots que poden ser uns regals fantàstics. Per Nadal, i per tot l’any també.