L’hort del Puig

Agricultura ecològica de Castellbell i el Vilar

Horta ecològica i venda directa

L’Hort del Puig és un projecte de recuperació de terres abandonades. En aquest cas, les del mas del Puig, que senyoreja al capdamunt del Vilar, a Castellbell i el Vilar. Unes terres amb bones vistes a Montserrat.

L’Hort del Puig també és un exemple d’un nou paradigma de pagès. D’un jove sobradament format, que podria dedicar-se a qualsevol altra cosa, però decideix de dedicar-se a treballar l’hort, perquè és la feina que més li agrada.

L’Hort del Puig és el projecte del Nil Puig. Estudia biologia, viatja, participa en cooperatives de consum, fa de voluntari en granges ecològiques, treballa en finques ecològiques. Aprèn molt. I el 2013 decideix d’engegar el seu projecte. Al mas del Puig, la finca de la família. Unes feixes abandonades des de feia vint anys.

Comença treballant unes dues hectàrees, que amb el temps acaben sent unes quatre. En feixes repartides al voltant d’un torrent. Que rega amb aigua d’un pou que hi ha a la mateixa finca.

Senalles setmanals

Un projecte que de bon principi es basa en la comercialització directa. Amb el sistema de senalles, o cistelles.

Les senalles es preparen el dimarts i es reparteixen el mateix dia. Directament a casa del client, o a algun dels punts de recollida que té. A Castellbell mateix, i també a Manresa, Monistrol de Montserrat, Sant Vicenç de Castellet, Sallent, Rellinars i Terrassa.

La composició de les senalles, naturalment, varia segons la temporada. Hi trobem els productes típics de l’horta segons l’època de l’any. A l’estiu, els reis són l’albergínia blanca i el tomàquet de Montserrat. De tomàquet també en fa molt del de pera, per fer conserva.

Aquest any 2021, ha posat en marxa un hivernacle, per les tomaqueres. Compten que la collita es pugui avançar un mes.

A l’hivern trobem cols, bròquils, bledes i també calçots.

Senalles obertes

Les seves són senalles obertes, és a dir, que les podem acabar personalitzant. Cada setmana envia un email o un whatsApp, amb la llista del que hi ha disponible. Amb tres propostes de senalla: la mini, la petita i la gran. Totes amb verdures ecològiques de l’Hort del Puig.

A partir d’aquestes propostes, pots acabar de configurar la teva senalla. Afegint-hi també conserves com crema de carbassó, tomàquet triturat o tomàquet fregit. Aquestes conserves estan fetes amb excedents del mateix Hort del Puig. Elaborades en diferents obradors de confiança.

Finalment, també hi podem afegir algun altre producte que no surt de l’Hort del Puig. Però que són de qualitat i de productors de confiança. És el cas dels formatges de la Gavarresa, de taronges ecològiques de València, o de les patates Tresors del Cadí.

Carrer Vilar 3
Castellbell i el Vilar 08296 CT ES
Com arribar-hi