Ecopallareta

Artesans de la ramaderia

Ecopallareta, pollastre ecològic pota negra

La Pallareta és una granja situada a la zona del regadiu de Manresa, al Poal. L’àvia hi cuidava gallines, i el pare criava porcs. Avui acull a Ecopallareta.

El Gerard Font, el seu nét, però, vol anar per altres camins. Instal·lador de plaques solars, fotògraf… Fins que, el 2012, decideix fer un tomb a la seva vida. Tornar a l’explotació familiar, per treballar com a ramader com el seu pare. Però amb aires nous. Reconvertint les naus abandonades, on abans hi havia hagut porcs, per cuidar-hi gallines, com feia l’àvia.

Aposta per l’ecològic

Un pollastre ecològic no té res a veure amb els pollastres convencionals que trobem als supermercats. En el cas del Gerard, a més, els seus pollastres ecològics tampoc són com els altres pollastres ecològics. Ell va triar una raça autòctona, la penedesenca, també coneguda com a pota negra.

No s’engreixen tan de pressa com els altres. Cosa que vol dir que, per arribar al mateix pes, han de menjar més. Vaja, que triguen més a fer-se prou grans. En el seu cas, el Gerard els puja fins als 4 mesos.

Però val la pena, perquè la carn que se n’obté és molt més melosa. Pregunteu-l’hi al cuiner de Ca l’Amador, en Diego Alias, per exemple, que fa temps que ha descobert els pollastres del Gerard i els té a la seva carta.

Ecopallareta: Ous del dia

El Gerard diu que són “artesans de la ramaderia, perquè el procés productiu és tot manual, des de la cria fins a la venda”.

El que es busca és que el circuit sigui el màxim de curt possible. Els ous que avui cull el Gerard demà els podràs comprar. En petites botigues de la zona. Algunes ja compraven ous a la seva àvia. També els trobem al SuperCoop, en algunes cooperatives de consum, a Eco Manresa, la carnisseria Antònia… Lluny del Bages, arriba fins al mercat municipal de Mataró.

Pollastres, ous, i moltes més coses

A punt de fer els deu anys d’Ecopallareta, aquesta explotació centrada en pollastres i ous, el Gerard té el cap ple de nous projectes per anar diversificant una mica. Tot i que, en principi, només pensa en l’autoconsum.

El seu pare segueix tenint cura de l’hort. Fa verdures que tenen la certificació ecològica. També acaben de plantar un centenar de ceps i vint-i-quatre oliveres arbequines.

Per la banda del bestiar, estan acabant de preparar les instal·lacions per poder tenir uns quants conills i un petit ramat d’ovelles i cabres. És a dir, que quan estigui tot plegat en marxa La Pallareta respirarà aquell aire que tenien les masies d’abans, en què es practicava l’autosuficiència.

Productes d’Ecopallareta

  • Pollastres del Penedès
  • Ous ecològics

 


Per saber-ne més:

Ecopallareta, ous i pollastres més que ecològics

Carrer del Camí Vell de Santpedor 58
Manresa 08243 CT ES
Com arribar-hi