Molí d’oli de Rajadell

Molí de pedra, tradicional

A Rajadell trobem el barri dels Molins. En aquest barri, al carrer Molins de Dalt, trobem el Molí de Rajadell. Aquí hi ha un dels pocs molins tradicionals que encara estan en funcionament. D’aquells que funcionen a base d’uns corrons de pedra per premsar les olives.

El procediment, doncs, és ben curiós de veure. Ho podem fer, és clar, quan n’és temporada. És a dir, entre el desembre i mitjans de febrer. És el temps en què aquest molí és obert i en funcionament. S’hi poden fer visites concertades.

Oli molí de Rajadell

Corbella, verdal i vera

Per fer el seu oli compren les olives a pagesos dels voltants. Treballen amb les varietats corbella, verdal i vera. N’obtenen un oli verge extra, amb extracció en fred.

El seu oli el podem comprar al mateix molí, quan és obert. Fora de temporada, el podem trobar al punt d’informació turística de Rajadell, que pbre els matins de dissabtes i diumenges. També el trobem en botigues de proximitat de la zona, com ara el Rebost de l’Anna, una botiga de Fals.

A part de l’oli que fan amb la marca “Molí d’oli de Rajadell”, aquest molí també treballa per a molts particulars que els porten les seves olives, per fer-se el seu oli.