Pastures de Castelltallat

Carn de vedella ecològica

Vedella ecològica a la serra de Castelltallat

Pastures de Castelltallat és un projecte de producció de carn ecològica amb venda directa ubicat en un entorn privilegiat com és la Serra de Castelltallat, on les vaques i els vedells pasturen en llibertat.

La forma tradicional de fer, el respecte pel ritme natural i el tracte respectuós pels animals fan que el bestiar s’amari del gust singular de la serra on creix i en captivi el caràcter.

Pastures de Castelltallat compta amb un plantejament global i holístic basat en el “tot de casa”, que esdevé garantia de qualitat i de confiança.

Distribueixen en cadena curta per reduir costos ambientals i conservar la major aportació nutricional dels aliments.

És una producció sòcia de Territori de Masies Coop.

Venda en línia: vedella de Pastures i altres productes ecològics

Pastures de Castelltallat ha renovat el seu lloc web, potenciant la venda en línia dels seus productes, al mateix temps que complementa la seva oferta amb productes d’altres productors.

Així, des del lloc web es poden fer comandes de la vedella i porc ecològic que elaboren ells mateixos, al seu propi obrador.

Els acords de col·laboració que han establert amb diferents productors, amb qui comparteixen la filosofia de qualitat i respecte per l’entorn. D’aquesta manera, també hi podem trobar pollastres i ous ecològics, del Bages. Els pollastres són els de la raça pota negra que cria en Gerard Font, d’Ecopallareta, al Poal de Manresa. Els ous vénen d’Aguilar de Segarra, de Cal Figuera.

De fora del Bages també trobem xai, embotits i làctics. El xai és de Cal Puigpelat, de La Molsosa, al Solsonès. Els embotits són de la Gleva, al Solsonès, i la llet i els formatges són del Mas Claperol, de Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa.

Des de Pastures de Castelltallat, ja des de l’inici s’havia apostat per fer la venda directa dels seus productes. Com tants d’altres  negocis, però, la pandèmia els ha obligat a replantejar el seu model de negoci. Amb el confinament, l’any passat, amb els successius tancaments dels restaurants, han perdut bona part dels seus clients habituals. Però per una altra banda se’ls ha incrementat la demanda des dels clients particulars.

Repartiment a domicili

La clau, en aquest model de negoci basat en la venda directa, és tenir una bona distribució. I se la fan ells mateixos. El Marc, amb la seva furgoneta, és qui fa la major part del repartiment. Rendibilitzar aquests esforços és el que els ha dut a establir aliances amb altres productors.

Per això han buscat productes complementaris. Productors petits com ells, petits artesans que busquin la qualitat. I sempre que es pugui, amb la certificació de producció ecològica. Amb els que puguin tenir una bona entesa, i estendre la col·laboració sempre que es pugui. En molts casos, no només és Pastures de Castelltallat que distribueix productes d’altri, sinó que també complementen les xarxes de distribució, o al seu torn també els altres distribueixen els productes de Pastures a la seva zona.


Xai i vedella de Castelltallat

Castelltallat (Sant Mateu de Bages) 08263 Barcelona ES
Com arribar-hi