El malbaratament d’aliments, i la sostenibilitat, centren els nous tallers de la Fundació Alícia.

El programa TAS pretén fomentar els hàbits saludables i l’activitat física entre els adolescents. Objectiu: saber fer menús per treure el màxim profit dels aliments i evitar-ne el malbaratament.

Un grup d’alumnes de 3r d’ESO de l’institut Guillem Catà de Manresa va tenir el privilegi, aquest mes de febrer, de poder fer una visita especial Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. Una visita sempre interessant, que en el cas d’aquest grup d’alumnes es complementava amb un taller sobre alimentació. Eren els primers, els conillets d’índies d’un seguit de tallers que la Fundació Alícia ha posat en marxa en el marc del programa TAS (Tu, Alícia i Salut) amb l’objectiu de millorar els hàbits alimentaris i d’activitat física entre els joves.

Els tallers que van estrenar s’aniran reproduint en diferents centres que participen en el programa, amb la idea d’arribar a més de 900 alumnes catalans, amb un total de 36 tallers. Per Alba Adot, nutricionista i dietista de la Fundació Alícia, el que es pretén és «donar-los eines per evitar el malbaratament a casa, com planificar els menús perquè no caduquin els aliments o reutilitzar les sobres».