L'Amélie de Manresa

PREFACI

La Miriam ens obre la porta del seu taller de disseny de Manresa, espai industrial recuperat que, molts anys enrere, havia estat la fàbrica de la seva besàvia. I en el mateix escenari on abans s’hi feien vetes de seda per les espardenyes i també cinteria, ara hi ha patrons, cremalleres i molta creació. Un espai que respecta la tradició i artesania d’abans per parlar de la moda d’ara.

De la moda independent en fa la seva vida i, juntament amb el seu equip, proposa una marca de disseny de proximitat. Miriam Ponsa va rebre el premi “Barcelona és moda” a la millor empresa emergent del 2007, va obtenir el premi a la millor col·lecció tardor-hivern 2010-211 per a dona a la passarel·la Barcelona 080, i uns anys després, el jurat del 080 la va tornar a reconèixer amb el premi a la millor col·lecció tardor-hivern 2013-2014 i amb la col·lecció primavera-estiu 2015 Dones Mula.

La Miriam, de cabell ras i mirada curiosa, du una samarreta d’un gris bonic, ampla, actual i elegant.

Ets l’Amélie manresana

Ha ha ha, és un personatge que m’encanta. A mi m’agradaria ser tan màgica com ella. M’hi sento bastant identificada però jo sóc com més dura, bastant intrínseca.

Què volies ser de petita i què vols ser de gran?

Tenia molt clar que m’agradava molt crear, però no em plantejava què seria de gran. Si hagués estudiat Belles Arts, hauria pogut ser pintora o escultora, i jo crec que fer de dissenyadora té molt a veure amb la influència rebuda per les dues iaies: una era modista (la meva àvia de part materna em feia els vestits), i l’altra teixidora. Jo ja anava per aquí, suposo…

Vull fer una entrevista com tu dissenyes una peça de roba, per on comencem?

Ui, no tenim pas temps!

I somriem i, tot i així, ho intentem plegades. Al final hem cosit un text llarg, fruit d’una conversa extensa i propera.