Ara és ple hivern, l’època de l’any en la que més llueix la cuina d’aquesta casa. Els plats de caça i la tòfona figuren entre les especialitats més preuades i millor valorades entre els seus clients habituals. És un bon moment per acostar-s’hi. Trobareu un espai càlid i confortable, un tracte familiar molt cordial, una cuina autèntica de muntanya i, per si fóra poc, una oferta de vins exemplar. Poca broma!

Un restaurant veterà al cor del Lluçanès

Fonda Sala és un veterà establiment de gestió familiar que funciona des de fa dècades al cor del Lluçanès, en un principi exclusivament com a fonda (allotjament i cuina de perfil casolà en format menú). A partir dels anys vuitanta, sense abandonar el seu plantejament inicial, es diversifica la seva activitat afegint un espai annex al fons del local, més formal i amb una oferta de caràcter més gastronòmica, que és el que ens ocupa.

El menjador de Fonda Sala

Toni Sala és un cuiner que estima la seva terra i es nodreix principalment dels productes que ofereixen els boscos i prats dels voltants (carns, hortalisses, embotits, caça, bolets, tòfona…) però que no renuncia a oferir també productes d’un mar que, al cap i a la fi, no està tan lluny.

Tot plegat és tractat amb saviesa i respecte en una cuina sincera, honesta i sempre marcada per l’estacionalitat del producte, per acabar oferint uns plats que desborden sabor i expressivitat.

Estrella Michelin, però discret i gens mediàtic

Una cuina que la prestigiosa guia Michelin va voler reconèixer el 1992 guardonant aquest restaurant amb una estrella que encara conserva i que va saber encaixar sense despentinar-se, ni pretendre evolucionar cap a una altra cosa que no sigui continuar perfeccionant el que ha sabut fer des de sempre: cuinar de la millor forma possible els millors productes del seu entorn més pròxim, sense més històries. En aquest sentit, potser és aquest el posseïdor d’una estrella Michelin més discret i menys mediàtic que coneixem.