No results found.
  • Proper
  • Guia Bages Proper
  • Trobades de cuiners i productors
  • Agenda
  • Directori
Proper
  • Qui som?
Trobades de cuiners i productors
  • 3a Trobada de cuiners i productors
  • 4a Trobada de cuiners i productors
Image
  • Proper
    • Qui som?
  • Guia Bages Proper
  • Trobades de cuiners i productors
    • 3a Trobada de cuiners i productors
    • 4a Trobada de cuiners i productors
  • Agenda
  • Directori

proper.cat

Coordenades

41.986003 , 2.0936193
Restaurants
17/01/2018

Fonda Sala d’Olost, una cuina autèntica de muntanya

Encantadísimo

O pots aprofundir en el tema
#Osona

Fotografia: Encantadísimo

Ara és ple hivern, l’època de l’any en la que més llueix la cuina d’aquesta casa. Els plats de caça i la tòfona figuren entre les especialitats més preuades i millor valorades entre els seus clients habituals. És un bon moment per acostar-s’hi. Trobareu un espai càlid i confortable, un tracte familiar molt cordial, una cuina autèntica de muntanya i, per si fóra poc, una oferta de vins exemplar. Poca broma!

Un restaurant veterà al cor del Lluçanès

Fonda Sala és un veterà establiment de gestió familiar que funciona des de fa dècades al cor del Lluçanès, en un principi exclusivament com a fonda (allotjament i cuina de perfil casolà en format menú). A partir dels anys vuitanta, sense abandonar el seu plantejament inicial, es diversifica la seva activitat afegint un espai annex al fons del local, més formal i amb una oferta de caràcter més gastronòmica, que és el que ens ocupa.

El menjador de Fonda Sala

Toni Sala és un cuiner que estima la seva terra i es nodreix principalment dels productes que ofereixen els boscos i prats dels voltants (carns, hortalisses, embotits, caça, bolets, tòfona…) però que no renuncia a oferir també productes d’un mar que, al cap i a la fi, no està tan lluny.

Tot plegat és tractat amb saviesa i respecte en una cuina sincera, honesta i sempre marcada per l’estacionalitat del producte, per acabar oferint uns plats que desborden sabor i expressivitat.

Estrella Michelin, però discret i gens mediàtic

Una cuina que la prestigiosa guia Michelin va voler reconèixer el 1992 guardonant aquest restaurant amb una estrella que encara conserva i que va saber encaixar sense despentinar-se, ni pretendre evolucionar cap a una altra cosa que no sigui continuar perfeccionant el que ha sabut fer des de sempre: cuinar de la millor forma possible els millors productes del seu entorn més pròxim, sense més històries. En aquest sentit, potser és aquest el posseïdor d’una estrella Michelin més discret i menys mediàtic que coneixem.

Els entrants

Per començar, el primer aperitiu és l’habitual tàrtar de salmó sobre pa torrat. Bé.

I el segon aperitiu és una fantàstica crema de castanyes. Que bona!!!!

Finalment, la terrina de foie (mitja ració) feta a casa acompanyada d’amanida, melmelada d’albercoc, uns botons de poma àcida i uns altres no identificats. Molt bona.

Tripa de bacallà amb cigrons d'Oristà

Tripa de bacallà estofada amb cigrons d’Oristà

No n’hem tastat de millor

I aquí un altre clàssic, la tripa de bacallà estofada amb cigrons d’Oristà. Espatarrant!!!, no hem tastat mai, ni enlloc una combinació i un acabat millors per la tripa de bacallà que el d’aquest plat. Hi tenen la ma trencada, no us el perdeu…

La caça

Perdiu escabetxada, un clàssic d’aquesta casa que preparen en un to suau i molt engrescador. Molt bon plat.

I la llebre a la Royal és un altre dels clàssics d’aquesta casa que mai falla. Un plat de caça luxuriós. Visceral, en tots els sentits.Potent, pensat per satisfer a devoradors de caça empedreïts,. Però gens apte pels qui no suporten el faisandage. Demencial!

Una carta molt completa

Un magnífic celler

Per les postres vam compartir un assortiment de formatges que van servir en dues mitges (i generoses) racions (aquí una d’elles). Hi havia tres de cabra i un de vaca entre els quals només recordem el famós Carrat de Bauma. Estaven molt bons i ben al punt però ens va semblar un assortiment un xic massa uniforme (tots eren del tipus de pasta tova i potser faltava un blau i/o un curat per contrastar).

En conclusió, la carta de vins de la Fonda Sala és mot completa (aquí una mostra amb els negres del Priorat) i conté referències de tot tipus amb especial interès pels grans vins que tenen guardats en el seu magnífic celler. Bons preus en general, copes de qualitat i bon servei. Molt bé.

Olost de Lluçanès
Deixa-hi un comentari

Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.

Vols subscriure't a Proper?

Cancel·la la resposta

Articles
relacionats

Restaurants

Restaurants Km0

Restaurants

Restaurants Km0 – Lleida

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • Vimeo

newsletter

Subscriu-te i descobreix totes les novetats del teu entorn més proper

Proper

Primavera 2022

  • Iniciatives
  • Productors
  • Producte
  • De temporada
  • Veus
  • Restaurants

Proper

  • Equip
  • Contactar
  • Newsletter
  • Publicitat
  • Avís legal
logo CDmon

hosting by cdmon

Amics del Segell
Pujar