El Nil, de l’Hort del Puig, a Castellbell, ens explica que té a plena producció i precioses les cols, bròquils, bròcolis, coliflors, col de cabdell, col de paperina, cols de Brussel.les, …

Ens diu també que la tieta li ha fet adonar que han madurat i s’han tornat dolços els melons verds que havien guardat al rebost.

Pel que fa als tomàquets, últims dies per als xerris, que porten mig any produint sense parar. Se tomàquet esquenaverd i de Montserrat encara n’hi ha de verds a planta, que trigaran més però acabaran madurant.

A part d’això, a les senalles que prepara el Nil hi trobarem, aquestes setmanes, escarola, , encian meravella, espinacs, bledes, albergínies, pebrots, tomàquets de penjar, carbasses, remolatxa i api.

Arriben les nous!

L’Alba, de MengemBages, ens ha fet saber que les nous de Monistrolet són acabades de collir. La sedimentació de la Riera de Rajadell ha acabat convertint-se en un hàbitat perfecte per aquest fruit sec.

I també ens parla dels caquis, una fruita típica de tardor i molt autòctona. Segurament no som capaços de conèixer el profit que se li pot acacabar treient. És per això que ens proposa la crema de caqui que ha trobat al blog El Raconet de la Rosa.

crema de caqui

crema de caqui

El repte: l’ametlla

Per la nostra banda, hem pensat de començar un mena de joc que ens ajudi a saber quins són els aliments propis de cada època de l’any, i proporcionar idees, recursos, per treure’n profit a casa.

De forma periòdica, triarem un dels productes de temporada i demanarem a l’Assumpció i l’Eva, dietistes i nutricionistes, que ens proposin un plat o un menú per treballar amb aquest producte.

Per començar, hem escollit un dels mediterranis per excel·lència; l’ametlla.

A veure què ens proposa l’Assumpció.

I tu, tens alguna recepta d’ametlla que vulguis compartir? Estarem encantats si ens la fas arribar. Pots fer-ho aquí, en els comentaris d’aquesta mateixa pàgina, o a la pàgina que tenim al Facebook.


Foto de capçalera: “Sa almonds” by Sanjay Acharya