La Nou estrenarà aquest diumenge 7 d’agost la Fira del formatge de pastor, que coincidirà amb la mostra d’artesans i la Festa Major, que se celebren el mateix cap de setmana. Es el primer certamen de la comarca que es dedica exclusivament a aquest sector. Només a Borredà, es fa una iniciativa semblant, el tast de formatgers artesans.

Segons informa Regió 7, l’alcalde de La Nou, Josep Maria Peixó, ha destacat a Regió7 que la iniciativa va sorgir arran d’unes converses amb Josep Venturós, de  Formatges Cuirols. Fins ara, aquest negoci establert al poble, en plena Serra del Catllaràs, exposava els seus formatges juntament amb la resta de parades de d’altres sectors de la fira d’artesans.

Fira del formatge de pastor

En el certamen, a més de la Cuirols, hi participaran tres productors més de la Catalunya Central:

  • la formatgeria Les Feixes de Moià,
  • la formatgeria La Cabreria de Santa Maria d’Oló, i
  • la formatgeria L’Oliva d’Oliana.
  • Totes elles formen part de l’Associació de Pastors i Pastores Formatgers dels Països Catalans, que va néixer el passat mes de setembre en el marc de la Fira de Santa Tecla de Berga.

En total, entre la fira de formatgers i la d’artesans, es preveu la participació d’unes 16 parades. L’altra mostra comptarà amb embotits, cerveses, licors, elements de bijuteria, etc. Una absència destacada serà la dels productors de mel l’Aranyonet, de la Pobla de Lillet.

Més informació