Els formatges
La visita ha de continuar. Hem vist la llet que arriba, hem vist l’obrador. Ara, ens queda un recorregut pels diferents caves d’afinat, els diferents espais on cada tipus de formatge té les condicions controlades d’humitat i temperatura, per tal d’anar aconseguint, durant el temps d’assecatge, el seu caràcter particular.
De la llet crua i fresca de vaca, que els arriba cada dia del mas La Folcrà, a Muuu Beee en fan cinc tipus de formatge, pensats per agradar i ser accessibles per a tots els públics.
Tendre de drap
Amb un aire del queso de tetilla gallec, el Tendre de drap és un formatge suau, d’una forma ben característica, que li dóna la manera com es fa: amb un drap de cotó que serveix per premsar la quallada a mà. Madura en cambres durant quatre setmanes, temps en què l’escorça s’asseca i queda lleugerament cruixent per així mantenir la cremositat a l’interior.
Amb aquest formatge van aconseguir el primer reconeixement: van quedar tercers al campionat Gourmet quesos de Madrid, del 2018, en la categoria de formatges joves elaborats amb llet de vaca. Aviat es va tenir, doncs, premi per la qualitat de la llet i la feina d’un gran equip.
Sotabosc
L’aire del Ripollès és el que porta els fongs naturals i aquests aromes de sotabosc humit que desprèn el Sotabosc. Es deixa madurar en cambres fresques i humides durant vuit setmanes. L’escorça és ferma, amb el color grisós dels fongs naturals.
Flor de neu
El seu aspecte recorda a la flor de neu, una petita flor que creix als prats alpins, delicada: escorça de color blanc, suau, plomós. Un formatge de pasta interior tova i de color blanc, ferma en el seu estadi inicial i més cremosa a mesura que avança la maduració.
Flor de neu amb tòfona de la Conca
Una variant del Flor de Neu, al qual s’incorpora tòfona negra de la Conca. Un resultat “digne dels paladars més exigents”, que va merèixer la medalla de plata al certamen formatger World Cheese Awards 2019-20.
El Pilós
Parlem del que és essencial? En homenatge a Guifré el Pilós, guardià de les essències pàtries, que descansa eternament al monestir de Santa Maria de Ripoll.
Finalment. el Pilós és el formatge de maduració més lenta dels que fan a Muuu Beee: més de dotze setmanes a les caves, una maduració lenta que li dóna una textura agradable, amb notes de mantega, torrats, un retro gust llarg i un punt picant al final. El gust persisteix la memòria.
Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.
Vols subscriure't a Proper?