A can Recaredo arriben bones notícies, d’aquelles que motiven a seguir treballant amb passió.

Una de les publicacions més influents del món del vi, la nord-americana The Wine Advocate – Robert Parker, acaba de publicar les puntuacions i comentaris signades per Luis Gutiérrez, que cobreix els vins d’Espanya, Xile i Argentina.

Pel que fa als vins escumosos de tot l’estat, situa en primera posició a Turó d’en Mota del 2005, amb una puntuació de 95+. També de mateixa casa Recaredo, el Reserva Particular 2005 se situa al pòdium dels més ben valorats amb 94 punts.

Dins de les diverses col·leccions que produeixen a can Recaredo, el cava Turó de’n Mota destaca per ser un vi de finca, per estar fet exclusivament amb el raïm que es treu de la vinya que porta el mateix nom. Els ceps es van plantar l’any 1940 i són d’una sola varietat, el xarel·lo. És un Brut Nature totalment sec, que es deixa fermentar en bótes de roure i en criança durant més de 8 anys.

“Així s’obté un gran reserva desbordant en matisos i subtileses, molt expressiu de la varietat xarel·lo, dels sols calcaris del Penedès i de les notes anisades característiques dels caves de Recaredo”. (Lluís Tolosa i Clara Antúnez, al seu llibre “100 vins catalans que has de conèixer”).

Reconegut

La primera anyada del Turó d’en Mota va ser la del 1999, que va sortir a la venda l’any 2008, ja va obtenir 96 punts d’aquesta mateixa llista Parker. Per primera vegada un cava català obtenia un reconeixement internacional tan alt, que el posa al mateix nivell dels grans champagne francesos.

L’anyada del 2000 va merèixer uns altres 95 punts, la del 2001 uns 96 +

L’ordre en què es posen a la venda les diferents anyades de Turó d’en Mota no segueix un criteri estrictament cronològic. “La del 2004 és extraordinària i ens demanava paciència i temps de criança per expressar-se amb total harmonia i plenitud”, explica Ton Mata, director i enòleg de Recaredo. Per aquesta raó, 2005 s’anticipa al 2004 i es consolida com a una collita històrica de personalitat intensa i vibrant.