Marmeles és ametlles, i també és l’aventura empresarial que tres joves impulsen des de fa un any des d’una masia de Sant Martí de Tous. El producte, l’ametlla marcona o mediterrània torrada a partir d’una recepta tradicional que han mantingut després de la jubilació dels seus creadors, que les elaboraven a Santa Coloma de Queralt.

Els impulsors d'Ametlles Marmeles.

Un dels impulsors, Jordi Barón, explica que van decidir-se a agafar el traspàs perquè “és un producte que ja coneixíem, ens agradava i hi confiàvem”. L’oportunitat de negoci que van veure era “agafar un producte tan artesà i tan tradicional per sorprendre el consumidor amb varietat d’aromes i gustos”.

De moment, ja comercialitzen la marmela original, amb una suau capa de caramel·litzat; la marmela al punt de sal, ideal com a acompanyament en un aperitiu, l’ametlla recoberta de xocolata o Ras El Hanout, una exòtica combinació de fins a 30 espècies.

Ametlles que sorprenen

La venda de les diferents varietats de Marmeles, en diferents formats, es fa a través de botigues gourmet i supermercats de gamma mitja-alta, així com a través de la seva nova pàgina web www.marmeles.com. A més de la venda en línia, tenen previst incorporar a la pàgina una secció de bloc on convidar nutricionistes o sommeliers per tal que proposin nous usos i maridatges de les diferents varietats de Marmeles.

Els plans de Marmeles passen per “continuar sorprenent amb varietats que puguin acompanyar bé algun hàbit alimentari”, conclou Barón.

 

Delicioses ametlles amb varietat de sabors

Actualment disposen de les següents varietats de Marmeles:

 • Originals
  Són les delicioses ametlles caramel·litzades ideals per acompanyar amb les postres o cafè.
 • Al Punt de Sal
  Són les ametlles caramel·litzades combinades amb un punt de sal, per a que puguis gaudir del contrast dolç i salat, fent-lo ideal com aperitiu o acompanyament d’un bon vi blanc.
 • Ras el Hanout
  Són les ametlles caramel·litzades combinades amb aquesta exòtica varietat d’espècies no picants anomenada “Ras el Hanout” que porta especies com (curry, cúrcuma, comí, safrà, coriandre, etc.) Fent-les ideals per acompanyar amb un bon aperitiu.
 • Sweet Chilli
  Per als més atrevits, les ametlles caramel·litzades combinades amb un punt explosiu de picant que li aporta el Aji Panca Chilli. Ideal per acompanyar amb un bon aperitiu o beguda refrescant.
 • Xocolata
  Són les ametlles caramel·litzades en la seva versió més dolça per satisfer el paladar dels més llaminers de la casa, combinades amb praliné i xocolata.
 • Xmas
  Són les ametlles caramelitzades amb un toc de canyella, un dels aromes que probablement ens recorden més al nadal “Christmas”. Ideals per menjar entre hores o gaudir-ne com a postres o acompanyant un bon cafè.

Text d’Anoia, del Camp a Taula.