cartell

Aquest dissabte 13 de juny el Parc de les Tres Xemeneies, al Paral·lel, barri del Poble Sec, s’ha mostrat com un amfitrió molt adequat pel que vol ser el Mercat de la Terra a Barcelona. Promogut per la gent d’Slow Food, el que es busca és un espai on, a part de comprar, els assistents puguin trobar-se, conèixer-se i menjar en companyia.

No és un mercat qualsevol, doncs. Tampoc és una idea nova, sinó que es tracta d’implementar aquí el que ja està funcionant a d’altres llocs. A Catalunya, entre d’altres experiències, ja està funcionant de forma estable, normalment els primers dissabtes de cada mes, el Mercat de la Terra a Sitges. El de Barcelona engega ara, amb violuntat també de pemanència, normalment els segons dissabtes de cada mes.

Un espai pels nens
IMG_4728
Aquest dissabte vam arribar-nos al Parc de les Tres Xemeneies tota la família, i el petit de la casa inclòs.
La proposta lúdica que hi havia preparada pels més menuts, un seguit de jocs, fets amb materials reciclats, va captar la seva atenció i li va fer passar una bona estona.

Productes locals i de temporada

IMG_4719

La filosofia d’aquests Mercats de la Terra, seguint els valors que marquen des d’Slow Food, és que en les parades només hi pot haver producte local i de la temporada. Qui el produeix és qui el ven.

IMG_4721

A les parades de fruita i verdures vam poder veure que ja ha començat el festival de les fruites que comporta l’estiu: cireres, préssecs, albercocs, prunes…

IMG_4718

Els tomàquets hi eren, però només treient el cap, encara amb timidesa. Alguns xerris, i poca cosa més. Haurem d’esperar una mica més.

Un espai per tastar

taller
musics
Cap al migdia l’espai es va començar a omplir de gent i a animar-se de debò. Els músics van començar a tocar i es van començar a servir les tapes de Km0, que diversos restaurants oferien.
IMG_4722

IMG_4716