Image
  • Proper
    • Qui som?
  • Guia Bages Proper
  • Trobades de cuiners i productors
    • 3a Trobada de cuiners i productors
  • Agenda
  • Directori
  • Proper
    • Qui som?
  • Guia Bages Proper
  • Trobades de cuiners i productors
    • 3a Trobada de cuiners i productors
  • Agenda
  • Directori

proper.cat

IniciativesMercat
14/06/2015

Molt bones sensacions, a la primera edició del Mercat de la Terra a Barcelona

O pots aprofundir en el tema
#Barcelona #Mercat de la Terra #Slow Food

Aquest dissabte 13 de juny el Parc de les Tres Xemeneies, al Paral·lel, barri del Poble Sec, s’ha mostrat com un amfitrió molt adequat pel que vol ser el Mercat de la Terra a Barcelona. Promogut per la gent d’Slow Food, el que es busca és un espai on, a part de comprar, els assistents puguin trobar-se, conèixer-se i menjar en companyia.

No és un mercat qualsevol, doncs. Tampoc és una idea nova, sinó que es tracta d’implementar aquí el que ja està funcionant a d’altres llocs. A Catalunya, entre d’altres experiències, ja està funcionant de forma estable, normalment els primers dissabtes de cada mes, el Mercat de la Terra a Sitges. El de Barcelona engega ara, amb voluntat també de pemanència, normalment els segons dissabtes de cada mes.

Un espai pels nens


Aquest dissabte vam arribar-nos al Parc de les Tres Xemeneies tota la família, i el petit de la casa inclòs.
La proposta lúdica que hi havia preparada pels més menuts, un seguit de jocs, fets amb materials reciclats, va captar la seva atenció i li va fer passar una bona estona.

Productes locals i de temporada

La filosofia d’aquests Mercats de la Terra, seguint els valors que marquen des d’Slow Food, és que en les parades només hi pot haver producte local i de la temporada. Qui el produeix és qui el ven.

A les parades de fruita i verdures vam poder veure que ja ha començat el festival de les fruites que comporta l’estiu. Cireres, préssecs, albercocs, prunes…

Els tomàquets hi eren, però només treient el cap, encara amb timidesa. Alguns xerris, i poca cosa més. Haurem d’esperar uns dies.

Un espai per tastar


Cap al migdia l’espai es va començar a omplir de gent i a animar-se de debò. Els músics van començar a tocar. Es van començar a servir les tapes de Km0, que diversos restaurants oferien.

Comments

Deixa-hi un comentari

Els usuaris subscrits poden deixar comentaris.

Vols subscriure't a Proper?

Cancel·la la resposta

Articles
relacionats

Iniciatives
Número 4

A l’escola: mengem d’aquí

Iniciatives
Número 5

Els pagesos, protagonistes de la Festa del Tomàquet del Bages

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Twitter
  • Vimeo

newsletter

Subscriu-te i descobreix totes les novetats del teu entorn més proper

Proper

Primavera 2022

  • Iniciatives
  • Productors
  • Producte
  • De temporada
  • Veus
  • Restaurants

Proper

  • Equip
  • Contactar
  • Newsletter
  • Publicitat
  • Avís legal
logo CDmon

hosting by cdmon

Amics del Segell
Pujar