La Fageda d’en Jordà, coneguda pel seu parc natural, es mereix també una visita per un altre motiu. Una granja que fa uns iogurts boníssims. Un projecte empresarial que és una bogeria.

No hi havia estat mai, i l’arribada és sorprenent. Es deixa la carretera que va d’Olot a Santa Pau, per agafar un caminet, asfaltat, que s’endinsa en la màgia de les fagedes. És un dia assoleiat de tardor, però el bosc és tupit, espès, i la llum del sol lluita per escolar-se entre les fulles.

Al final del caminet, l’arribada al Mas Els Casals també és sorprenent. No comptava trobar-hi tanta activitat, per ser un divendres. Molta polseguera i renou: hi ha uns treballadors que estan treballant en les obres de millora de les instal·lacions. I l’aparcament per a visites és ple. Cotxes i autobusos. Durant el matí n’aniran arribant i marxant. Bàsicament són grups d’escolars que venen a visitar la granja.

A La Fageda estan molt orgullosos de poder ensenyar la granja. A diferència d’altres grans marques de iogurts, ells tenen les vaques pròpies. i per això van apostar per ensenyar-les.

Tan sorprenent com acollidor i tan pedagògic com entretingut. Així és el Servei d’Atenció al Visitant de La Fageda. Tancat durant gairebé deu mesos per les obres de reforma a les instal·lacions, des de l’11 de juliol ha tornat a obrir les portes a tothom qui ens vulgui conèixer de ben a prop.

Organització

Famílies i particulars poden venir tots els caps de setmana i festius. En períodes de vacances escolars també realitzem visites entre setmana. Les visites són sempre amb reserva prèvia. I alerta, que tenen una bona llista d’espera. Ho tenen tot ple fins d’aquí uns 3 mesos, així que cal fer la reserva amb antelació.

La visita, degustació inclosa, dura una hora i mitja, aproximadament, i té un preu de 4 euros per als adults, 2 euros per als joves de 11 a 18 anys, 1 euro per als nens de 6 a 10, i és gratuïta per als menors de 6 anys. L’horari d’obertura de les instal·lacions és de 9 a 15h.

Coneix La Fageda

Acompanyats d’un guia, veureu les vaques en producció, la sala de prepart, els vedells i la sala de munyir. També us explicaran el seu funcionament. Un cop a fàbrica, des de l’exterior, podreu veure com transformem la llet en iogurts i postres, així com els diferents processos d’elaboració i fermentació.

Audiovisual i degustacions

En acabar la visita, un audiovisual sobre l’organització i seguidament, us podreu entaular i fer una degustació amb productes de La Fageda, incloses les melmelades. La degustació anirà acompanyada d’una explicació.


http://www.fageda.com/families-i-particulars

Telèfon Visites: 972 68 10 11

Foto: “La Fageda Iogurts La Garrotxa” by VRoig – Flickr.